دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 خرداد 1394 - 13:08

وزیر ارشاد دو کارته شد/ جنتی: حذف مطلب از 20:30 چه ربطی به من دارد؟!

نمایندگان مجلس شورای اسلامی، از پاسخ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جلسه علنی امروز -سه‌شنبه 19 خرداد- مجلس شورای اسلامی قانع نشدند و به این ترتیب جنتی دومین کارت زرد خود را از مجلس دریافت کرد.
کد خبر : 22385

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای پاسخ به سوال 7 نفر از نمایندگان در نشست علنی امروز -سه شنبه 19 خرداد- مجلس شورای اسلامی حضور یافت.


طراحان سوال سید مسعود میرکاظمی، حسین طلا، مهرداد بذرپاش، محمد سلیمانی، مرتضی آقاتهرانی و بیژن نوباوه نمایندگان تهران و سید علی طاهری نماینده گرگان از طیف جبهه پایداری بودند، که از علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره علت ایجاد محدودیت در برخی مطبوعات برای آزادی بیان سوال پرسیدند.


به گزارش آنا، جنتی پس از قرائت موضوع سوال از وی، تاکید کرد که آزادی بیان مطبوعات در دوره مدیریت وی محدود نشده است و تنها در مورد پرونده کرسنت محدودیت هست و چون بر اساس مصوبه شورای عالی امنیت ملی به مقامات، مسئولان و مطبوعات و رسانه اجازه پرداختن به این پرونده داده نشده است.


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در ادامه افزود: اصل 176 قانون اساسی و قانون مطبوعات، تصریح می‌کند که مصوبات شورای عالی امنیت ملی برای مطبوعات الزام‌آور است، لذا ما بر اساس این اصل و قانون مطبوعات از رسانه‌ها خواستیم که با توجه به مصوبه این شورا و حساسیت پرونده کرسنت به آن نپردازند و در غیر این صورت محدودیتی برای مطبوعات اعمال نکردیم.


افزود: همان گونه که در کمیسیون فرهنگی نیز با نمایندگان سوال‌کننده بحث کردیم این سوال دوستان دارای دو 2 بخش است که آیا آزادی محدود شده است یا آزادی وجود ندارد.


وی ادامه داد: بسیاری از دوستان اشکالشان متقابل بوده و مدعی هستند که در این دولت آزادی بیش از حد بوده و به ولنگاری رسیده است.


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: برای وزارت ارشاد در این مورد، قانون اساسی ملاک عمل است و اگر مطالبی مخل مبانی اسلام باشد با آن برخورد می کنیم. همچنین قانون مطبوعات ملاک دیگر وزارت ارشاد است و آزادی ها را به جز مواردی که خلاف قانون باشد؛ محترم می شماریم.


جنتی تصریح کرد: برخی از نمایندگان مجلس مدعی هستند که اظهاراتی در روزنامه ها به چاپ می رسد که به عنوان توهین یا افترا تلقی می شود؛ البته اگر این امر صورت گرفته باشد به طور حتم مطابق قانون به آن رسیدگی شده و خواهد شد.


وی خاطرنشان کرد: یکی از مشکلاتی که هیات مطبوعات با آن موجه است بحث قانونی است که در آن درج شده توهین به مقامات مسئول خلاف استو باید با آن برخورد شود.


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: واژه مقامات در این قانون تلقی به رهبری و روسای سه قوه می شود و بر همین اساس نیز حدود سه ماه گذشته ارشاد استفساریه ای به هیات رییسه مجلس ارسال کرد تا منظور از واژه مقامات را در این قانون بیان کند.


جنتی یادآور شد: معتقدیم مقامات علاوه بر موارد فوق شامل وزرا، استانداران، سفرا، نمایندگان و حتی معاونان استانداران نیز می شود اما باید این امر را هیات رییسه به ارشاد ابلاغ کند.


وی افزود: هم اکنون در امر آزادی مطبوعات در کشور هیچ مشکلی نداریم و روزنامه های مخالف و موافق هر چه تمایل دارند؛ می نویسند.


میر کاظمی به نمایندگی از 6 نماینده دیگر از جنتی، درباره حذف دانشجویان حزب‌الهی از برخی برنامه‌ها، به‌کار گیری نیروهای امنتی در دولت، ایجاد محدودیت برنامه‌های صدا و سیما در بخش خبری 20:30، برنامه پایش، ثریا و تغییر نماینده میهمان در برنامه شبکه خبر، اظهارات رئیس‌جمهوری در مورد آزادی بیان و سخنان جهانگیری در مورد مجلس شورای اسلامی از وزیر ارشاد سوال کرد.


جنتی:حذف مطلب از 20:30 چه ربطی به من دارد


وزیر ارشاد نیز در پاسخ به اظهارات میرکاظمی، اظهار کرد: حذف دانشجویان منتقد چه ربطی به حیطه وظایف بنده دارد، اظهارت آقای رئیس‌جمهوری و معاون اول ایشان چه ارتباطی با بنده در وزارت ارشاد دارد.


وی افزود: حذف فلان مطلب از برنامه 20:30، یا اینکه میهمان برنامه شبکه 6 تغییر کرده است چه ربطی به بنده دارد، بنده مسئول صدا و سیما نیستم و رئیس این سازمان از سوی رهبر معظم انقلاب تعیین می‌شود. البته یکی از موارد مورد اشکال دولت عملکرد صدا و سیماست که نقدها و قوت‌ها را نشان نمی‌دهد.


وزیر ارشاد گفت: آقای میرکاظمی می‌گویند که ما برخورد دوگانه با مطبوعات داریم، کجای برخوردهای ما دوگانه، بند از زمانی که به وزارت ارشاد آمدم حدود دو هزار مجوز برای مطبوعات و پایگاه‌های اطلاع‌رسانی فارغ از جریان سیاسی اصول‌گرا یا اصلاح‌طلب صادر کردیم که تعداد مجوز مطبوعات تا پیش از این حدود 5 هزار مجوز بود.


جنتی با اشاره به سوال میرکاظمی درباره پرداخت یارانه مطبوعات ادامه داد: توضیح پرداخت یارانه به مطبوعات در سایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار دارد و همه می‌توانند از آن اطلاع پیدا کنند که البته قبلا این امکان فراهم نبود.


توضیحات وزیر ارشاد درباره محدویت رسانه‌ها در پرونده کرسنت


وزیر ارشاد، همچنین در بخش دوم دفاعیات خود درباره مصوبه شورای عالی امنیت ملی درخصوص پرونده کرسنت، گفت: بر اساس مصوبه 298 شورای عالی امنیت ملی، به کمیته تبلیغات و سیاست‌گذاری این شورا برای همه مسئولان کشور و نه تنها مطبوعات تصمیم‌گیری می‌کند و تصمیم آن الزام آور است.


وی گفت: این قراردادی است که در گذشته بین وزارت نفت با یک شرکتی به عنوان کرسنت که متشکل از یک عراقی و مقامات شارجه در امارات است، منعقد شده است و بر اساس آن باید ایران به کشور امارات گاز صادر کند.


جنتی افزود: وزیران نفت کشورمان بعد از عقد این قرارداد دیگر بدان عمل نکردند و بر همین اساس نیز طرف مقابل شکایتی به دادگاه لاهه ارسال کرد.


به گزارش آنا، میرکاظمی که در جلسه دیروز به نمایندگی از سوال‌کنندگان پشت تریبون قرار گرفت، به مدت 11 ماه در سال‌های 88 و 89 وزیر نفت کابینه دوم محمود احمدی‌نژاد بود.


وزیر ارشاد با بیان این که پرونده کرسنت در دادگاه لاهه بسیار حساس است، ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران تاکنون 13 میلیارد و 850 میلیون دلار محکوم به جریمه شده است و اگر این روند ادامه یابد شاید آنان در پی گرفتن خسارات های بیشتری باشند.


جنتی تصریح کرد: استدلال شورای عالی امنیت ملی بدین گونه است که اجازه داده شود تا پرونده روال طبیعی خویش را به دور از هیاهو و جنجال ادامه دهد. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: به طور حتم هر کشوری برای تامین امنیت ملی خویش حدود و مرزهایی را قائل است چرا که در غیر این صورت احتمال خدشه دار شدن وجود دارد.


وی خاطرنشان کرد: به غیر از این مصوبه شورای عالی امنیت ملی، هیچ مورد دیگری نبوده که ارشاد به روزنامه ها ابلاغ کرده باشد.


وزیر ارشاد خطاب به میرکاظمی گفت:سوالات شما دچار تناقض است. از طرفی می‌گوید چرا به مطبوعات آزادی بیان نمی‌دهید و از طرف دیگری انتقاد دارید که چرا آن‌قدر به مطبوعات آزادی بیان داده‌اید که به نمایندگان توهین کنند.


جنتی خاطر نشان کرد: ما جز مورد پرونده کرنست هیچ محدودیتی برای رسانه‌ها قائل نشدیم، در مورد مذارکات ژنو می‌بینید که رسانه‌ها هرچه دلشان می‌خواهد علیه مذاکرات می‌نویسند و ما محدودیتی برای آن‌ها ایجاد نکردیم و شورای عالی امنیت ملی نیز چیزی در این زمینه ابلاغ نکرده است.


در پایان سوال از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به رای نمایندگان گذاشته شد که نمایندگان با 84 رای موافق، 116 رای مخالف و 4 رای ممتنع از مجموع 212 نماینده حاضر در صحن علنی مجلس، اعلام کردند که از پاسخ‌های جنتی قانع نشدند.




انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب