دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 شهريور 1396 - 15:05
سخنگوی دستگاه قضا در نشست خبری: (1)

افزایش قتل‌های فجیع و آزار و اذیت خانوادگی در سال ۹۶

سخنگوی قوه‌قضاییه تاکید کرد که در سال ۹۶ وقوع قتل‌های فجیع و آزار و اذیت‌های خانوادگی نسبت به سال قبل بیشتر شده است.
کد خبر : 213086

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، حجت‌الاسلام‌ غلامحسین محسنی‌اژه‌ای در یکصدوهجدهمین نشست خبری خود ضمن گرامیداشت فرارسیدن هفته دفاع مقدس و یاد و خاطره دلاوری‌های رزمندگان در طول هشت سال دفاع مقدس و پاسداشت خون شهیدان، اظهار کرد: در آغاز انقلاب در سال 59 کشور را از هر جهت مورد محاصره قرار داده بودند، یک جنگ تمام‌عیار نظامی راه انداختند و جنگ داخلی هم توسط گروهک‌های مسلح راه انداختند، اما مردم متدین با توکل به خدا و جهاد توانستند همه این مراحل را پشت‌سر بگذارند.


وی ادامه داد: مردم به تمام جریان‌های تروریستی به‌ خوبی پاسخ گفتند و تحریم‌هایی که از آن تاریخ تا به امروز در کشور ما به صورت ظالمانه ایجاد کردند، پاسخ دادند که امیدواریم این زحمات فراموش نشود و بدانیم مردم ما چه تاریخی را رقم زدند.



ورود جدی دستگاه قضایی به موضوع حقوق عامه


اژه‌ای با بیان اینکه مردم توقع دارند قوه‌قضاییه در حقوق عامه ورود بیشتری پیدا کند، اضافه کرد: دستگاه قضا به طور مشخص توسط دادستان کل کشور و بازرسی کل کشور از سال‌های قبل به ویژه از سال گذشته و امسال، تلاش کرده که موارد مربوط به حقوق عامه را احصا کند و تاکنون هم مقدار زیادی احصا شده است؛ بر این اساس دادستانی کل تلاش دارد اولویت‌بندی و به تناسب اولویت و مقدورات به آنها بپردازد.


معاون اول قوه‌قضاییه با بیان اینکه امیدواریم همه دولتمردان و مردم کمک کنند این امور به سروسامان برسد، گفت: یکی از مسائل، مساله تصادفات و تلفات جاده‌ای است. تلفات جاده‌ای در همه دنیا وجود داشته و دارد، اما در کشور ما تلفات جاده‌ای خیلی زیاد است و مسلما با اصلاح راه‌ها و کنترل فنی بیشتر و بهتر وسایل حمل‌و‌نقل و متعهدتر کردن شرکت‌های حمل‌و‌نقل در راستای استخدام راننده‌های خوب و بیشتر و اموراتی از این دست، می‌توان تلفات جاده‌ای را کاهش داد.


سخنگوی قوه‌قضاییه افزود: مساله دیگر که قابل توجه و جزو موارد اولویت‌دار است، بحث شرکت‌های تعاونی اعتبار است. اگر اشتغال نباشد و جایی هم نباشد که سرمایه‌های کوچک مردم را به درستی بکار بگیرد، ممکن است مردم سرمایه خود را به کسانی بسپارند که نمی‌توانند از این سرمایه‌ها به درستی استفاده کنند. در‌این‌باره می‌توان به شرکت‌های لیزنیگی و شرکت‌های تعاونی اعتبار اشاره کرد و همین طور یک نمونه آن موسسه کاسپین، ثامن‌الحجج و‌... است. در این موارد باید دولت عنایت بیشتر کند. اولا باید بستری فراهم شود تا مردم سرمایه‌های کوچک خود را در جاهای قابل اطمینان و در راستای اشتغال‌زایی و ایجاد تولید بیشتر مصرف کنند. ثانیا کسانی که می‌خواهند از سرمایه مردم استفاده کنند باید ساماندهی شوند و صداوسیما هم باید توجه کند که از هرکس و نهاد و موسسه‌ای تبلیغ نکند. قوه‌قضاییه نسبت به این موارد هم وارد شده و تلاش می‌کند و امیدواریم با کمک دولت و دیگران پرونده‌های این چنینی کمتر داشته باشیم.



اثرات سوءفضای مجازی


محسنی‌اژه‌ای ادامه داد: مساله سوم، مساله امنیت و آرامش جامعه است. یکی از موارد مختل‌کننده آسایش و آرامش، آثار سوء‌ فضای مجازی است. در سال 96 با کمال تاسف، آمار قتل‌های فجیع در مقایسه با سال 95 بیشتر شده و برخی آزارها در خانواده‌ها بیشتر شده است. البته همه اینها به خاطر آثار فضای مجازی نیست و شاید علل دیگر هم داشته باشد، اما براساس کارهای مطالعاتی صورت گرفته، حتما یکی از آثار سوء برخی چیزهایی که در فضای مجازی پخش می‌شود و مردم می‌بینند، جنایت‌هایی است که رخ می‌دهد. البته برخی از اینها هم عوامل دیگری مثل استعمال مواد روانگردان دارد. این مساله، جزء مواردی است که در دستور کار دادستانی کل کشور و معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته