دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
جشنواره تئاتر رضوی برگزیدگان خود را شناخت:

معرفی شش نمایش برای اجرای عمومی/ تئاتر رضوی در مسیر جهانی شدن + تصاویر

یازدهمین جشنواره سراسری تئاتر رضوی با معرفی شش نمایش برای حمایت از اجرای عمومی و معرفی برگزیدگان بخش های مختلف، به کار خود پایان داد.
کد خبر : 108987

به گزارش گروه فرهنگی آنا و به نقل از روابط عمومی و ارتباطات رسانه‌ای یازدهمین جشنواره سراسری تئاتر رضوی، آیین اختتامیه این جشنواره که با معرفی برگزیده‌های بخش مسابقه و برگزاری گرامیداشت دو هنرمند تئاتر ایران همراه بود، شب گذشته بیستم مردادماه برگزار شد.


بر این اساس در بخش‌های اصلی جشنواره، شش نمایش برای حمایت از اجرای عمومی معرفی شدند. جایزه بهترین نمایشنامه به امیر حامد برای نمایشنامه «دو بال قیچی» و بهترین کارگردانی به رضا حسینی برای نمایش «بازگشت در چهارشنبه آخر سال» رسید.


همچنین امیر حامد برای نمایش «دو بال قیچی» بهترین بازیگری مرد و پرستش سلطانی برای نمایش «بازگشت در چهارشنبه آخر سال» و صدیقه مشایخی برای بازی در نمایش «منظومه» جایزه بهترین بازیگر زن را دریافت کردند.


قرآن، منبع الهام هنر متعالی


در ابتدای این مراسم که اجرای آن بر عهده شهرام شکیبا بود، حجت الاسلام و المسلمین یعقوبی امام جمعه خراسان شمالی و نماینده ولی فقیه در استان، با اشاره به آیه‌ای از قرآن کریم که می‌فرماید: «هرچه که خداوند آفریده است زیباست»، خاطرنشان کرد: عالم هستی عالم زیبایی‌ها است و ادیبان و هنرمندان ما به زبان شعر و با بهره از عالم هنر این زیبایی را به نمایش کشیده‌اند. آفرینش زیبا است و اگر نازیبایی وجود دارد از بشر است و امروز وظیفه ما است که زیبایی‌ها را هنرمندانه پاس داریم.


وی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری درباره هنر که می‌فرمایند «عده‌ای هنر را تجملاتی و تشریفاتی می‌دانند، مثل زعفران روی بشقاب برنج، اما من از بُن دندان به هنر معتقدم»، یادآور شد: هنر باید چند ویژگی داشته باشد که از آن جمله یکی این است که هنر متعالی است و نباید به سوی انحطاط حرکت کند. رسالت هنر حفظ کرامت انسان است و هنر باید جهت‌گیری مثبت داشته باشد و حیف می شود اگر در راستای تعالی هنر و انسان نباشد.


حجت الاسلام والمسلمین یعقوبی ادامه داد: هنرمندان ما می‌توانند بن مایه آثار خود را از قرآن کریم و سیره اهل بیت وام بگیرند که در آن صورت ما شاهد هنر انسان ساز خواهیم بود. هنر متعالی فضیلت‌ساز است و هنر مبتذل فضیلت‌سوز می‌شود.



وی افزود: رسالت جشنواره تئاتر رضوی این است که می خواهد از دل رفتار و گفتار امام هشتم با ابزار هنر انسان را متوجه کرامت ذاتی خود کند. انسان با کرامت آفریده شده است و هنر باید این کرامت ذاتی را برجسته کند. جشنواره رضوی باید بهانه نقب زدن به روایات دینی باشد و این پیام جشنواره تئاتر رضوی برای هنرمندان کشور است.


حضور شریف اهالی تئاتر در جشنواره رضوی


پخش تصاویر مختلفی از جشنواره، بخش بعدی مراسم بود که در آن مسئولان برگزاری این رویداد به بیان دیدگاه خود پرداختند. از جمله کسانی که درباره جشنواره سخن گفته بود، محمود عزیزی دبیر دوره یازدهم است که می‌گوید: در این جشنواره احساس می شود گروه‌های حرفه‌ای تئاتر عاری از ترس و خوف وارد عمل شدند و حضوری انسانی و شرافت‌مندانه در تئاتر رضوی داشتند.


مهدی شفیعی، مدیر کل هنرهای نمایشی نیز تاکید می کند: ویژگی جشنواره رضوی در خراسان شمالی حضور مردم علاقه‌مند به تئاتر است و امیدوارم با فضایی که در استان وجود دارد و با استفاده از تالار شمس که به برکت همین جشنواره احداث شده، شاهد استمرار تئاتر در تمام ایام سال در این شهرستان باشیم.


حسین ثابت قدم وحید مدیر کل اداره هنرهای نمایشی خراسان شمالی نیز در سخنانی میزبانی جشنواره تئاتر رضوی را افتخاری برای مردم استان دانست و تاکید کرد: امیدواریم چراغ تئاتر رضوی روشن بماند و با برنامه‌ریزی اصولی بتوانیم توسعه فرهنگ رضوی را پی بگیریم و شاهد بلوغ جشنواره در مسیر جهانی شدن باشیم.


در ادامه این مراسم که کارگردانی آن بر عهده وحید لک بود، استاد عیسی قلی پور از اساتید موسیقی آیینی خراسان شمالی به دوتار نوازی پرداخت و قطعه‌ای درباره امام رضا (ع) اجرا کرد.


آیین گرامیداشت «علامه دهر» و «مهدی ایوبی»


آیین گرامیداشت احمد علامه دهر و مهدی ایوبی هنرمندان حوزه تئاتر رضوی بخش دیگر مراسم اختتامیه جشنواره یازدهم بود. در این بخش ابتدا یادداشت اصغر همت درباره احمد علامه دهر و یادداشت محمدرضا الوند درباره مهدی ایوبی با صدای نادربرهانی مرند و ایوب آقاخانی خوانده شد.


علی مرادخانی معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت الاسلام والمسلمین یعقوبی نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی، حسین ثابت قدم وحید مدیر اداره کل ارشاد خراسان شمالی و محمود عزیزی دبیر جشنواره برای اهدای هدایای بخش بزرگداشت روی صحنه آمدند.


در این بخش حجت سید علیخانی به نمایندگی از خانواده احمد علامه دهر بازیگر فقید تئاتر ایران، تندیس و لوح افتخار جشنواره را دریافت کرد.


مهدی ایوبی نیز که در دوره‌های پیشین با نمایشنامه‌های مختلف در جشنواره رضوی حاضر بوده است، با حضور روی صحنه تندیس جشنواره را دریافت کرد. تقدیر از محمود عزیزی دبیر جشنواره و حسین ثابت قدم وحید نیز در این بخش انجام شد.


تئاتر رضوی باید جشنواره آبرومند بین المللی بشود/ تئاتر هنر نقد است


علی مرادخانی سخنران بعدی آیین اختتامیه بود که ضمن سپاس از همراهی و حسن نظر نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی با هنرمندان کشور، تاکید کرد: یکی از مهم‌ترین کارهایی که در این سالها در فضای دینی باید انجام می‌دادیم و کمتر اتفاق افتاده، بهره‌مندی از حضور چهره‌های صاحب نام و صاحب اندیشه هنر کشور است که خوشبختانه در این دوره با حضور هنرمند بزرگی مثل استاد جمشید مشایخی محقق شده است.


مرادخانی پس از آنکه تماشاگران با شنیدن نام مشایخی، بازیگر برجسته تئاتر و سینمای ایران را تشویق کردند، به سخنان خود ادامه داد و گفت: جشنواره تئاتر رضوی حاصل زحمت هنرمندان تئاتر و مسئولان مرکز هنرهای نمایشی است که با همکاری نهادهای استانی خراسان شمالی توانستند، این رویداد را به جشنواره‌ای حرفه‌ای تبدیل کنند.


وی با بیان اینکه نمایش‌های بخش ویژه نوید می‌دهد که ما در هنر دینی می‌توانیم آثار مهمی را عرضه کنیم، ادامه داد: آثار حاضر در جشنواره از توان لازم برای اجرای عمومی در سراسر کشور برخوردارند و می‌توانند مردم را به سالن‌های تئاتر بکشانند.



علی مرادخانی با تاکید بر اینکه جشنواره تئاتر رضوی باید در بجنورد پایدار بماند، خاطر نشان کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کمک می‌کند تا بودجه جشنواره پایدار و مستمر باشد تا دبیرخانه بتواند برنامه‌های خود را پیگیری کند. امیدواریم مسئولان استانی کماکان همراه جشنواره رضوی باشند و رویدادی که مزین به نام امام رضا (ع) است، به حیات خود ادامه دهد.


وی اضافه کرد: ما برای فعالیت تئاتر رضوی، آمادگی داریم که در آینده امکانات بهتری را پیش‌بینی کنیم. با توجه به اینکه در کشورهای همسایه دغدغه‌های مشترکی درباره فرهنگ رضوی وجود دارد، می‌توانیم مثل سال گذشته آثار مشترکی را تولید کنیم و در فضای بین‌المللی حرکت کند.


مرادخانی یادآور شد: تئاتر محل چالش و بروز حوادث اجتماعی است. جایی است که ذاتش برخواسته از مباحث فلسفی است و به همه این دلایل به هنر اعتراض و نقد معروف شده است. در واقع تئاتر هنری است که در نهایت به یک گفت و گو و ارتقای معرفت منجر می‌شود.


معاون امور هنری وزارت ارشاد افزود: آمادگی نسبی برای گسترش تئاتر رضوی حتی در حوزه بین‌المللی وجود دارد و پشتوانه این حرکت حضور هنرمندانی مثل عزیزی است. امیدواریم جشنواره با حمایت بزرگان تئاتر به جشنواره آبرومند بین‌المللی تبدیل شود.


اولین بخش از اهدای جوایز به مسابقه نمایشنامه‌نویسی اختصاص داشت که با حضور رضا صابری، عباس کریمی، ایوب آقاخانی و عزت‌اله مهرآوران برگزار شد.


هیات داوری و انتخاب مسابقه نمایشنامه‌نویسی یازدهمین جشنواره تئاتر رضوی محمد امیر یاراحمدی، نصراله قادری و حسین فدایی حسین، نمایشنامه «آسا» نوشته مهدی آشوغ و «طومارهای عاشقانه» نوشته مسعود ترابی را شایسته تقدیر دانستند.


مجید کاظم زاده مژدهی برای نمایشنامه «پانما» محسن پاکدامن برای نمایشنامه «خانه عزیز» سید جواد اشکذری برای نمایشنامه «زندگی شاید همین حالا» و سیروس همتی برای نمایشنامه «گوهر» بدون اولویت برگزیده‌های این مسابقه بودند.


حرمت قلم را نگه داریم


سخنران بعدی این مراسم جمشید مشایخی بود که سخنانش را با خوانش شعر «گر در سرت هوای وصال است حافظا، باید که خاک درگه اهل هنر شوی» آغاز کرد و گفت: اهل هنر آنطور که استاد شفیعی کدکنی در حافظ شناسی نوشته اند اهل فضیلت‌اند، هر کس که فضیلت دارد اهل هنر می‌شود.



وی با بیان اینکه اهل فضیلت در این سالن کم نیستند، گفت: تمامی کسانی که به سالن تئاتر می‌آیند چه نویسندگان و بازیگران و چه تماشاگران همه اهل فضیلت هستند.


مشایخی اضافه کرد: باید حرمت قلم نگه داشته شود و هرچیزی را ننویسیم، چرا که برای نوشتن قرآن از قلم استفاده کرده‌اند و با قلم شاهنامه فردوسی را نوشته‌اند. حیف است که قلم بخواهد کلمه زشتی بنویسد.


بخش پایانی مراسم اهدای جوایز و معرفی برگزیدگان بود که با همراهی سیاوش طهمورث نماینده هیات داوران انجام شد.


بر این اساس آرای هیأت داوران یازدهمین جشنواره سراسری تئاتر رضوی متشکل از سیاوش طهمورث، تاجبخش فنائیان و سهراب سلیمی به شرح زیر اعلام شد و نفرات برگزیده جوایز خود را دریافت کردند.


الف) طراحی پوستر و بروشور


دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی تقدیم می­شود به محسن جعفری برای طراحی پوستر و بروشور نمایش «شراره»


ب) موسیقی


کاندیداها:



  1. روزبه اخوان و حمید شعبانی برای موسیقی نمایش «دو بال قیچی»

  2. مهدی حسنی برای موسیقی نمایش «شراره»

  3. وحید خرمی برای موسیقی نمایش «منظومه»


تقدیر: لوح تقدیر و جایزه نقدی تقدیم می­شود به وحید خرمی برای موسیقی نمایش «منظومه»


برگزیده: دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی تقدیم می­‌شود به مهدی حسنی برای موسیقی نمایش «شراره»


ج) طراحی صحنه و لباس


کاندیداها:



  1. یاسر میرحمیدی برای طراحی صحنه نمایش «دوبال قیچی»

  2. سیدمهدی کشمیری برای طراحی صحنه نمایش «در مسیر کوههای شاه جهان»

  3. وحید لاری برای طراحی صحنه نمایش «آلزایمر»

  4. عبدالرضا ملاک برای طراحی صحنه نمایش «منظومه»

  5. سیدمحمد حسینی برای طراحی لباس نمایش «منظومه»

  6. سعید نوروزی برای طراحی صحنه نمایش «دقایقی با رضا»

  7. رضا حسن زاده برای طراحی صحنه نمایش «بازگشت در چهارشنبه آخر سال»

  8. فائزه علی آبادی برای طراحی لباس نمایش «بازگشت در چهارشنبه آخر سال»


تقدیر: لوح تقدیر و جایزه نقدی به هر کدام از طراحان لباس نمایش­های زیر تقدیم می­شود:



  1. سیدمحمد حسینی طراح لباس نمایش «منظومه»

  2. فائزه علی آبادی طراح لباس نمایش «بازگشت در چهارشنبه آخر سال»


رتبه سوم: لوح تقدیر و جایزه نقدی تقدیم می­شود به سعید نوروزی برای طراحی صحنه نمایش «دقایقی با رضا»


رتبه دوم: لوح تقدیر و جایزه نقدی تقدیم می­شود به وحید لاری برای طراحی صحنه نمایش «آلزایمر»


رتبه اول: دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی تقدیم می­شود به رضا حسن­زاده برای طراحی صحنه نمایش «بازگشت در چهارشنبه آخر سال»


د: بازیگری خانم­ها


کاندیداها:



  1. منیره آلاداغی برای بازی در نمایش «بازگشت در چهارشنبه آخر سال»

  2. الهه پژوهی برای بازی در نمایش «شراره»

  3. شیما حیدری برای بازی در نمایش «دقایقی با رضا»

  4. پرستش سلطانی برای بازی در نمایش «بازگشت در چهارشنبه آخر سال»

  5. سحر شفیعی برای بازی در نمایش «شراره»

  6. فریبا صادقیان برای بازی در نمایش «دقایقی با رضا»

  7. صدیقه مشایخی برای بازی در نمایش «منظومه»

  8. حسنا نظرآبادی برای بازی در نمایش «دقایقی با رضا»


تقدیر: هیأت داوران با اهداء لوح تقدیر و جایزه نقدی از هریک از بازیگران زیر قدردانی می­کند:



  1. فریبا صادقیان برای بازی در نمایش «دقایقی با رضا»

  2. حسنا نظرآبادی برای بازی در نمایش «دقایقی با رضا»


رتبه سوم: لوح تقدیر و جایزه نقدی مشترکاً تقدیم می­شود به هریک از بازیگران زیر:



  • الهه پژوهی برای بازی در نمایش «شراره»

  • سحر شفیعی برای بازی در نمایش «شراره»


رتبه دوم: هیأت داوران لوح تقدیر و جایزه نقدی این بخش را مشترکاً به هر کدام از بازیگران زیر تقدیم می­کند:



  • شیما حیدری برای بازی در نمایش «دقایقی با رضا»

  • منیره الاداغی برای بازی در نمایش «بازگشت در چهارشنبه آخر سال»


رتبه اول: دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه مشترکاً به هر یک از بازیگران زیر تقدیم می­شود:



  • پرستش سلطانی برای بازی در نمایش «بازگشت در چهارشنبه آخر سال»

  • صدیقه مشایخی برای بازی در نمایش «منظومه»


هـ) بازیگری مرد


هیأت داوران با اهداء لوح تقدیر و هدیه نقدی از هریک از بازیگران زیر قدردانی می­نماید:



  • علی طاهری برای بازی در نمایش «آلزایمر»

  • پارسا رضایی برای بازی در نمایش «دقایقی با رضا»


کاندیداها:



  1. امیر (حسن) حامد برای بازی در نمایش «دو بال قیچی»

  2. غلامرضا یوسفی برای بازی در نمایش «در مسیر کوه­های شاه جهان»

  3. سیدمحمد حسینی برای بازی در نمایش «منظومه»

  4. مهدی رکنی برای بازی در نمایش «منظومه»

  5. مهدی ملاک برای بازی در نمایش «منظومه»

  6. افشین سلطانی برای بازی در نمایش «دقایقی با رضا»

  7. منصور میخ­بر برای بازی در نمایش «دقایقی با رضا»

  8. سامان حیدریان برای بازی در نمایش «دقایقی با رضا»

  9. محمد زوار بی ریا برای بازی در نمایش «آلزایمر»


تقدیر: لوح تقدیر و جایزه نقدی تقدیم می­شود به سیدمحمد حسینی برای بازی در نمایش «منظومه»


رتبه سوم:


لوح تقدیر و جایزه نقدی تقدیم می­شود به مهدی ملاک برای بازی در نمایش «منظومه»


رتبه دوم:


لوح تقدیر رتبه دوم و جایزه نقدی تقدیم می­‌شود به محمد زوار بی ریا برای بازی در نمایش «آلزایمر»


رتبه اول:


دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی تقدیم می­شود به امیر حامد برای بازی در نمایش «دو بال قیچی»


و) نمایشنامه نویسی


کاندیداها:



  1. امیر حامد برای نگارش نمایشنامه «دو بال قیچی»

  2. عباس جانفدا برای نگارش نمایشنامه «در مسیر کوه­های شاه جهان»

  3. علی میرزاعمادی برای نگارش نمایشنامه «دقایقی با رضا»

  4. رئوف دشتی برای نگارش نمایشنامه «بازگشت در چهارشنبه آخر سال»

  5. سعید تشکری برای نگارش نمایشنامه «آبگینه»

  6. علی فرحناک برای نگارش نمایشنامه «منظومه»


تقدیر:


لوح تقدیر و جایزه نقدی تقدیم می­شود به علی میرزاعمادی برای نگارش نمایشنامه «دقایقی با رضا»


رتبه سوم: لوح تقدیر رتبه سوم و جایزه نقدی برای نگارش نمایشنامه «منظومه» تقدیم می­‌شود به علی فرحناک


رتبه دوم: لوح تقدیر و جایزه نقدی برای نگارش نمایشنامه «بازگشت در چهارشنبه آخر سال» تقدیم می­شود به رئوف دشتی


رتبه نخست: دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی تقدیم می­شود به امیر حامد برای نگارش نمایشنامه «دو بال قیچی»


ز) کارگردانی


کاندیداها:



  1. رضا حسینی برای کارگردانی نمایش «بازگشت در چهارشنبه آخر سال»

  2. محمدمهدی خاتمی برای کارگردانی نمایش «شراره»

  3. محمد زوار بی ریا برای کارگردانی نمایش «آلزایمر»

  4. علی فرحناک برای کارگردانی نمایش «منظومه»

  5. سعید نوروزی برای کارگردانی نمایش «دقایقی با رضا»


تقدیر: هیأت داوران با اهداء لوح تقدیر و جایزه نقدی به هریک از کارگردانان زیر از ایشان تقدیر می‌کند:



  • سعید نوروزی برای کارگردانی نمایش «دقایقی با رضا»

  • محمدمهدی خاتمی برای کارگردانی نمایش «شراره»


رتبه سوم: لوح تقدیر و جایزه نقدی تقدیم می­شود به علی فرحناک برای کارگردانی نمایش «منظومه»


رتبه دوم: لوح تقدیر و جایزه نقدی تقدیم می­شود به محمد زوار بی ریا برای کارگردانی نمایش «آلزایمر»


رتبه اول: دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی تقدیم می­شود به رضا حسینی برای کارگردانی نمایش «بازگشت در چهارشنبه آخر سال»


ح) نمایش­های معرفی شده برای حمایت از اجرای عمومی


هیأت داوران نمایش­های زیر را بدون اولویت برای حمایت از اجرای عمومی در شهرهای محل تولید اثر به اداره کل هنرهای نمایشی معرفی می­نماید:



  1. نمایش «بازگشت در چهارشنبه آخر سال» به کارگردانی رضا حسینی از مشهد مقدس

  2. نمایش «دقایقی با رضا» به کارگردانی سعید نوروزی از کرمانشاه

  3. نمایش «دو بال قیچی» به کارگردانی امیر حامد از رشت

  4. نمایش «شراره» به کارگردانی محمدمهدی خاتمی از مشهد مقدس

  5. نمایش «منظومه» به کارگردانی علی فرحناک از قم



یازدهمین جشنواره تئاتر رضوی از پانزدهم تا بیستم مرداد در شهر بجنورد برگزار شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب