دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 مرداد 1399 - 08:00
ظرفیت‌های آزمایشگاهی؛ خدمات تحقیقاتی 26/ در گفتگو با آنا مطرح شد؛

توانایی دانشگاه آزاد اسلامی نیشابور در تولید قطعات صنعتی با روش ریخته‌گری

معاون علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور گفت: این واحد دانشگاهی توانایی تولید قطعات یدکی با روش ریخته‌گری برای صنعت خودروسازی و دیگر صنایع را دارد.
کد خبر : 504790
0u_4.jpg

احمد زنده‌دل در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا در شماره 26 از سلسله‌ گزارش‌ها و گفتگوهای معرفی ظرفیت‌های آزمایشگاهی و کارگاهی دانشگاه آزاد اسلامی، ظرفیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور در این زمینه را تشریح کرد.


وی با اشاره به توصیه رهبر انقلاب اسلامی به مسئولان و فعالان جوان در عرصه علم و فناوری و کار آزمایشگاهی در راستای جهش تولید در ارزیابی خود از ظرفیت‌های آزمایشگاهی و کارگاهی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور اظهار کرد: با توجه به امکانات موجود در آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های این واحد دانشگاهی می‌توان استانداردسازی مجموعه را به انجام رساند و درباره تولید و فراهم‌کردن بستری مناسب برای مونتاژ امکانات صنعتی برنامه‌ریزی کرد.




بیشتر بخوانید:


پیگیری اخذ مجوز آزمایشگاه همکار صنایع غذایی و دارویی


تحقق جهش تولید با هم‌اندیشی دانشگاهیان و صنعتگران


آزمایشگاه «همکار استاندارد نفت» در مرحله اخذ مجوز است




زنده‌دل افزود: با توجه به وجود رشته‌های علوم پایه و فنی مهندسی در آینده نه‌چندان دور با برنامه‌ریزی مناسب می‌توان تولیدات صنعتی مناسبی برای درآمدزایی به جامعه صنعتی ارائه کرد.در این راستا، واحد دانشگاهی نیشابور توانایی تولید قطعات یدکی ریخته‌گری برای صنعت خودروسازی و دیگر صنایع را دارد.



این مسئول خاطرنشان کرد: کارگاه ریخته‌گری دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور با دارابودن انواع کوره‌های ذوب القایی در خلأ، القایی، دوار و زمینی، توان ذوب و ریخته‌گری انواع آلیاژهای آهنی و غیرآهنی را دارد.


معاون علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور در پاسخ به این پرسش که چه دستگاه‌ها و تجهیزات شاخص آزمایشگاهی در این دانشگاه وجود دارد؟ بیان کرد: دستگاه SEM، دستگاه FTIR، دستگاه جذب اتمی، دستگاه GC/MAS، دستگاه HPLC، دستگاه REAL-time، دستگاه PCR، دستگاه پتانسیواستات، دستگاه میکروسکوپ اینوِرت و میکروسکوپ‌های متالوگرافی، سانتریفیوژ یخچالدار، فریزر 80- و دستگاه کشش دومحوری و ...  از دستگاه‌هایی است که در آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌ها در خدمت دانشجویان، پژوهشگران و محققان است.


وی در پاسخ به اینکه کاربرد این دستگاه‌ها برای چه گروه‌های تحصیلی و پژوهشی است، عنوان کرد: این دستگاه‌ها برای دانشجویان رشته‌های فنی و مهندسی و رشته‌های علوم پایه و پزشکی کاربرد دارند.


زنده‌دل در مورد تبدیل آزمایشگاه‌های واحد نیشابور به آزمایشگاه همکار استاندارد توضیح داد: مکاتبات اولیه برای این کار انجام شده و در دست اقدام است.


معاون علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور درباره اقدامات این دانشگاه برای گسترش دانش آزمایشگاهی و علمی آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌ها خاطرنشان کرد: برگزاری دوره‌های آموزشی برای کارشناسان و همکاران آزمایشگاهی و تهیه دفترچه‌های راهنما برای روند استفاده صحیح و منطقی از امکانات موجود ازجمله این اقدامات است.


آزمایشگاه واحد نیشابور


زنده‌دل در پاسخ به این پرسش که در زمینه سامانه‌های ساها و ساتا چه فعالیت‌هایی داشته‌اید؟ یادآور شد: تمام مراحل اجرایی بخشنامه‌های مربوط به انجام رسیده و در برخی موارد همکاری لازم با مراجعه‌کنندگان به‌منظور استفاده از امکانات موجود با نرخ مصوب سامانه انجام شده است.


وی درباره تولید محصولات بهداشتی و درمانی در دوره مبارزه با کرونا گفت: با توجه به امکانات موجود، محلول‌هایی برای ضدعفونی خودروی شهروندان تهیه شد و در مرحله نخست پیک کرونا به‌صورت رایگان در پارکینگ مجموعه آبی این دانشگاه مورد استفاده قرار گرفت.


معاون علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور از پیوستن شبکه آزمایشگاهی این دانشگاه به شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های معاونت علمی ریاست جمهوری هم خبر داد.


انتهای پیام/4062/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب