دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 تير 1398 - 08:08
ابوترابی در گفتگو با آنا:

هیئت نظارت مجلس برخی نامزدهای مشکل‌دار شورای شهر را فله‌ای تأیید کرد

عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی گفت: متأسفانه هیئت نظارت مجلس صلاحیت برخی نامزدهای مشکل‌دار شورای شهر و روستا را فله‌ای تأیید کرد.
کد خبر : 402720
ابوالفضل-ابوترابی-بهارستان-آنلاین-1.jpg

ابوالفضل ابوترابی در گفتگو با خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، درباره افزایش تخلف میان اعضای شوراهای شهر و روستا و مسئولیت مجلس در این زمینه اظهار کرد: بسیاری از افرادی که در کسوت اعضای شورای شهر و روستا تخلف می‌کنند،‌ پیش از این از سوی مراجع چهارگانه رد صلاحیت شده بودند.


وی افزود: متأسفانه هیئت نظارت که متشکل از پنج نفر از نمایندگان مجلس هستند، به‌رغم اینکه این افراد در شهرستان‌ها و استان‌ها رد صلاحیت شده بودند، به صورت فله‌ای اینها را تأیید صلاحیت کردند و امروز این وضعیت نه چندان مطلوب شوراها و عملکرد نه‌چندان مطلوب آنان معلول بی‌توجهی هیئت نظارت مرکزی است که مجلس انتخاب کرده بود.


تأیید صلاحیت افراد با نگاه سیاسی


عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه بسیاری از این مشکلات را در شوراهای شهر و روستای حوزه انتخابیه اصفهان شاهد هستم، تأکید کرد: بسیاری از این افراد که اکنون برای کشور مشکل آفرینند از سوی مراجع چهارگانه که شامل اداره اطلاعات، دادگستری، وزارت کشور و نیروی انتظامی است رد صلاحیت شده بودند، اما با نگاه سیاسی تأیید صلاحیت شدند.


ابوترابی با تصریح اینکه نظارت بر انتخابات شوراهای شهر و روستا در هیئت نظارت استطلاعی است، گفت: برای هیئت نظارت صرف تأیید صلاحیت مراجع چهارگانه کافیست؛ چرا که  صلاحیت افراد با عدله کافی برای مراجع چهارگانه محرز می‌شود و اگر مراجع چهارگانه فردی را تأیید صلاحیت کند همین تأیید برای هیئت نظارت هم کفایت می‌کند.


تفاوت تأیید صلاحیت در انتخابات شوراها با دیگر انتخابات


نماینده مردم نجف‌آباد در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: فرق میان تأیید صلاحیت کاندیداها در شورای نگهبان و هیئت نظارت بر شوراها همین است که نظارت در شورای نگهبان استصوابی، اما در هیئت نظارت استطلاعی است و باید یکی از مراجع چهارگانه فردی را رد صلاحیت کرده باشد تا هیئت نظارت هم بتواند او را رد کند.


وی با اشاره به اینکه شورای نگهبان زیر بار تأیید صلاحیت کاندیداهای شوراهای شهر و روستا نرفت و تفسیرش هم این بود که شوراها در قانون اساسی ذکر نشده است، بیان کرد: حجم کاندیداهای انتخابات شوراهای شهر و روستا بسیار زیاد و بیش از 100 هزار نفر هستند، بنابراین رصد آنان برای شورای نگهبان مقدور نیست و شورا زیر بار نمی‌رود.


عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی با اشاره به راهکار مجلس در این زمینه تأکید کرد: طرحی در مجلس تهیه و در کمیسیون شوراها هم به‌خوبی روی آن کار شد که از توصیه سازمان ملل و بسیاری از کشورهای دنیا الگو گرفته بود.


طرح کمیسیون ملی انتخابات مسکوت ماند


ابوترابی اضافه با تصریح اینکه 65 درصد کشورهای دنیا از این الگو تبعیت می‌کنند، گفت:  کمیسیونی با عنوان «کمیسیون ملی انتخابات» با عملکردی شبیه شورای نگهبان در بسیاری از کشورها فعالیت می‌کند که متشکل از اعضای معرفی شده توسط سه قوه مقننه، مجریه و قضائیه است.


وی افزود: اعضای این کمیسیون بدون اینکه قابل عزل و بازخواست باشند و یا تحت فشار سیاسی قرار بگیرند، با اختیار کامل در یک دوره پنجساله صلاحیت افراد را تعیین می‌کنند. 


نماینده مردم نجف‌آباد در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مقدمات این طرح در کمیسیون شوراها آماده و کارگروه آن هم تشکیل شد، تأکید کرد: متأسفانه طرح به‌دلیل اینکه به دوره دهم مجلس نمی‌رسید، مسکوت ماند.


تعارض منافعی که مانع احقاق حق مردم می‌شود


ابوترابی چالش دیگر در زمینه تأیید صلاحیت‌ اعضای شوراهای شهر و روستا در هیئت نظارت بر انتخابات شوراها را اینگونه بیان کرد: هیئت نظارت از نمایندگان مجلس تشکیل می‌شود و این نمایندگان در جای دیگری -خصوصاً در محیط‌های کوچکتر- خودشان نیازمند رأی مردم هستند، بنابراین این تعارض منافع باعث می‌شود تا در رد صلاحیت افراد تعلل کنند و ترجیح دهند همه را از دم تأیید صلاحیت کنند.


وی خاطرنشان کرد: به عنوان عضوی از کمیسیون شوراهای مجلس که بر عملکرد شورای اسلامی شهر تهران نظارت می‌کند، تاکنون مطلب قابل ارائه‌ای از شورا شهر تهران ندیدم جز اینکه فقط سیاسی‌کاری می‌کنند.


انتهای پیام/4034/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب