دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 اسفند 1397 - 07:15
پژوهشگر کشاورزی مطرح کرد:

نقش دانشگاه‌ آزاد اسلامی در افزایش سرانه فضای سبز کشوری

محقق و پژوهشگر کشاورزی و حوزه فضای سبز گفت: دانشگاه آزاد اسلامی با دارابودن بیش از 400 واحد دانشگاهی سهم بسزایی در بهبود شرایط فضای سبز کشور دارد.
کد خبر : 365900
IMG_4901.jpg

 محمدحسین توکلی به مناسبت هفته منابع طبیعی و آبخیزداری و روز درختکاری در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در کرمان اظهار کرد: بی‌شک در دوران کنونی که مردم جامعه با دغدغه‌ها و فشارهای زیاد ناشی از مشکلات روزمره اجتماعی و اقتصادی روبه‌رو هستند، یکی از اصلی‌ترین راهکارهای برون‌رفت از این هجمه‌ها را می‌توان پناه‌بردن به طبیعت و فضای سبز شهری ذکر کرد.


وی افزود: فضاهای سبز شهری به عنوان یکی از اجزای ضروری و جدانشدنی شهرها در زندگی و حیات پایدار آنان نقش اساسی دارند و کمبود ناشی از سرانه استاندارد می‌تواند تأثیرات مخرب زیادی را بر شهرها و شهروندان بگذارد.


تأثیرات زیست محیطی در سلامت روحی و روانی شهروندان 


این محقق و پژوهشگر کشاورزی و حوزه فضای سبز، گیاهان زینتی و فضاهای سبز شهری را دارای تأثیرات زیست محیطی بسیار متنوع در سلامت روحی و روانی شهروندان دانست و گفت: یکی از شاخص‌های اصلی توسعه‌یافتگی شهرها و تمدن‌های نوین بشر کنونی را می‌توان میزان فضاهای سبز و پارک‌ها دانست.


توکلی اظهار کرد: توسعه بی‌رویه و حساب‌نشده شهر‌ها موجب تخریب غیرمنطقی طبیعت شده و نواحی که سال‌ها به‌عنوان قلب تپنده در زیستگاه‌های بشری موجود بود با سهل‌انگاری و نبود برنامه‌ریزی مدون مدیران در معرض نابودی قرار گرفته است.


وی عنوان کرد: در قوانین موجود در طراحی فضای سبز به مکانی فضای سبز عمومی اطلاق می‌شود که برای 90 درصد از اهالی شهر فاصله‌ای در حدود 350 متر داشته باشد و یا با پیاده‌روی به مدت 10 دقیقه بتوانند به آن دسترسی پیدا کنند.


این طراح فضای سبز شهری تصریح کرد: طبق اصل یادشده، مکان‌هایی مانند دانشگاه‌ها و کارخانجات به‌دلیل ممنوعیت ورود عموم و فاصله از محل زندگی اهالی شهر را نمی‌توان در زمره فضای سبز شهری جای داد.


توکلی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی دارای یکی از بالاترین سطوح فضای سبز عمومی است، تصریح کرد: دانشگاه آزاد اسلامی با دارابودن بیش از 400 واحد دانشگاهی سهم بسزایی در بهبود شرایط فضای سبز کشور دارد و با اهتمامی که مسئولان دانشگاه به این مهم دارند، واحدهای دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی به‌ویژه در شهرهایی با آب و هوای خشک مانند نگینی سبز  می‌درخشند.


الگوبرداری از دانشگاه آزاد اسلامی


وی گفت: در راستای جلوگیری از آسیب‌های بیشتر روانی شهروندان و استفاده مناسب از امکانات در دسترس مکان‌های عمومی، مدارس، دانشگاه‌ها و سایر نهادها با الگوبرداری از دانشگاه آزاد اسلامی می‌توانند به فضاهای سبز با کیفیت بالا، مجهز شده و امکان دسترسی شهروندان به آنها را مهیا کنند.


محمد حسین توکلی

این محقق و پژوهشگر کشاورزی و حوزه فضای سبز خاطرنشان کرد: برای افزایش فضای سبز در شرایط کنونی احداث پارک‌های محله‌ای کوچک با متراژهای زیر 200 مترمربع و ترغیب همه اهالی در حفظ و نگهداری آنان می‌تواند در اولویت اصلی مسئولان شهری قرار گیرد.


توکلی با توجه به فضای سبز موجود در شهر کرمان افزود: می‌توان از آب‌های زیرسطحی شهر کرمان که به عنوان چالشی اساسی از آنها یاد می‌شود برای حفظ این فضاها استفاده کرد و یا با کاشت گیاهان و درختانی مانند اکالیپتوس و بید که ریشه‌هایی عمیق داشته و می‌توانند آب‌های زیرسطحی غیرقابل شرب را جذب کنند، در راستای حل بحران کم‌آبی و خشکسالی بهره‌برداری کرد.


وی اظهار کرد: مسئولان و مدیران شهری باید بدانند که سرمایه‌گذاری‌های آنان در زمینه احداث فضاهای سبز عمومی چیزی جز برای اصلاح رفتارهای اجتماعی مردم نخواهد بود و بی‌شک تأثیرات مستقیم این سرمایه‌گذاری‌ها را می‌توانند بر خصوصیات شهروندی و قانونمداری اهالی شاهد باشند.


انتهای پیام/4121/4103/4062/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب