سرای نوآوری امنیت غذایی با چه اهدافی در ارومیه راهاندازی شد؟
خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجانغربی ظرفیت بسیار بالایی در حوزه صنایع غذایی دارد؛ چراکه این استان و شهر ارومیه از دیرباز فعالیت گستردهای برای کیفیتبخشی به انواع غذاها داشتهاند و وجود واحدهای تولیدی صنایع غذایی در ارومیه، وجود سرای نوآوری در دانشگاه آزاد اسلامی را ضروری کرده است.
سرای نوآوری چه هدفی را دنبال میکند؟
سرای نوآوری یک نهاد اجتماعی است که از طریق ایجاد شبکه نوآوری شامل آموزشهای فناوری و خلّاقیت، مدارس کسب و کار، مراکز نوآوری و شتابدهندهها، مراکز رشد، پارک علم و فناوری و بهرهگیری از زیرساختهای آزمایشگاهی، کارگاهی، تحقیقاتی، تجاریسازی، حقوقی و مالی با تمرکز بر یک حوزه فناورانه منجر به پیشرفت جامعه میشود.
گسترش و تقویت منطقهای در حوزه تخصصی فعالیت سرای نوآوری، تلاش پایدار بهمنظور رویارویی با نیازهای حال و آینده و بسترسازی برای تکنولوژیهای آینده و تولید ثروت و افزایش کیفیت زندگی مردم، افزایش تولید ناخالص ملی و کاهش وابستگی کشور از طریق فناوریهای تجاری شده توسط دانشگاه از دیگر اهداف سراهای نوآوری است.
بر این اساس، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه به راهاندازی سرای نوآوری «امنیت غذایی» اقدام کرده تا از یک سو موجبات تولید مواد غذایی را مهیا و از سوی دیگر با این شیوه از بیماریها کاسته و به افزایش عمر انسانها کمک کند.
خبرنگار آنا به همین مناسبت گفتوگویی را با محمدرضا ولیلو رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجانغربی و واحد ارومیه ترتیب داده تا اهداف راهاندازی این سرا را جویا شود.
از ارتقای سطح دانش و فناوری تا کمک به پروژههای نوآورانه
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجانغربی با بیان اینکه سرای نوآوری، مدل دانشگاه آزاد برای تبدیل شدن به دانشگاه کارآفرین است به خبرنگار آنا گفت: دانشگاه آزاد اسلامی با ایجاد سراهای نوآوری دنبال تبدیل شدن به دانشگاه نسل سوم است.
ولیلو با اشاره بر اینکه سرای نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی بهعنوان یک مرکز تحقیقاتی و توسعه فناوری فعالیت میکند، ادامه داد: این سراها نهتنها به ارتقای سطح دانش و فناوری در دانشگاه کمک میکنند، بلکه با همکاری صنایع و شرکتهای مختلف، پروژههای نوآورانه را پشتیبانی کرده و به تولید دانش و فناوری جدید کمک میکنند.
وی خاطرنشان کرد: سراهای نوآوری و مراکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی در هر منطقهای براساس زیستبوم آن منطقه به صورت مسئلهمحور شکل میگیرد که براساس یک محور تخصصی بتواند مشکلاتی را در سطح منطقه و کشور رفع کند.
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجانغربی با بیان اینکه امنیت غذایی زیربنای امنیت اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی و از ارکان حکمرانی خوب و عادلانه است، متذکر شد: مهمترین حقوق فرد زمانی است که همه مردم به غذای کافی، سالم و مغذی و حلال دسترسی داشته باشند.
ولیلو با اشاره بر اینکه سهم بخش کشاورزی در اشتغال کشور ۱۸ درصد است به موقعیت خاص آذربایجان غربی بهعنوان استان ۳۳ درصد کشاورزی اشاره کرد و یادآور شد: بخش قابل توجهی از جمعیت استان آذربایجانغربی در این بخش فعال هستند.
وی بیان کرد: در مجموع موقعیت جغرافیایی، تنوع شرایط آب و هوایی، زمینهای مرغوب، نیروی انسانی فعال و امکانات صنعتی مرتبط با فرآوری محصولات باغبانی جایگاه ویژهای به این استان بخشیده، به همین دلیل دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه اقدام به راهاندازی سرای نوآوری در این زمینه کرده است.
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه در ادامه سهم استان آذربایجانغربی در تولید محصولات دامی که حدود ۷.۳ تولیدات محصولات دامی کشور را شامل میشود، از تولید گیاهان دارویی را بینظیر توصیف کرد و افزود: وجود ۵۰۰ گونه گیاه دارویی شناسایی شده، تنوع گونههای گیاهی و شرایط مناسب رشد این گیاهان موجب شده که شرکتهای مهم دارویی به مواد اولیه این گیاهان نیاز مبرم داشته باشند.
ولیلو با اشاره به اینکه توسعه پایدار با مجموعهای از شاخصهای اجتماعی و اقتصادی سنجیده میشود که مهمترین آنها شاخصهای مربوط به وضعیت غذا و تغذیه جامعه است، تشریح کرد: تأمین امنیت غذایی در برنامهریزی توسعه پایدار از مهمترین اهداف به شمار میرود.
امنیت غذایی مفهومی چندبخشی و چندرشتهای است
وی با بیان اینکه امنیت غذایی مفهومی چندبخشی، چندرشتهای و مانند بسیاری از مفاهیم نوین توسعه پایدار اجتماعی و اقتصادی دارای ابعاد مختلف است، توضیح داد: امنیت غذایی از یک سو شاخصی کلی برای سنجش توسعه پایدار و از سوی دیگر برای سنجش آن از دادهها و شاخصهای مختلفی در زمینه فقر، تغذیه، اشتغال، تولید کشاورزی و مواد غذایی، درآمد، خوداتکایی، مصرف و تجارت خارجی استفاده میشود.
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجانغربی با تأکید بر اینکه دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجانغربی برای تحقیقات و فعالیتهای میدانی، امکانات کافی را در اختیار سرا قرارمیدهد، عنوان کرد: این دانشگاه با داشتن امکانات آزمایشگاهی، پژوهشی و فضاهای کشاورزی در واحدهای استان آذربایجانغربی درراستای عملکرد مطلوب سرای امنیت غذایی فعالیت میکند.
ولیلو ادامه داد: وجود رشتههای مرتبط با فعالیت سرای امنیت غذایی مانند رشتههای علوم پزشکی و دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه در استفاده از تجارب استادان مجرب و دانشجویان این رشتههای دانشگاهی مؤثر خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: واحد ارومیه در راستای سند تحول و تعالی، اهداف پژوهشی خود و استفاده حداکثری از ظرفیتهای موجود در استان آذربایجانغربی با هدف متمرکز کردن واحدهای تحقیقی و توسعه آنها بر مبنای خواست بازار هدف و ارائه محصول یا خدمات نوآورانه باارزش افزوده بالا، سرای نوآوری امنیت غذایی را راهاندازی کرده است.
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجانغربی توجه به سند امنیت غذایی کشور مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی که تمام ابعاد اقتصادی، فرهنگی، سلامت، سبک زندگی و تولید در آن پیشبینی شده و میتواند کشور را در مسیر بهتر امنیت غذا قرار دهد، ضروری برشمرد و به فعالیت سرای امنیت غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه در این راستا اشاره کرد.
ولیلو، تقویت همکاریهای علمی تحقیقی بین واحدهای دروناستانی دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجانغربی، هدایت فعالیتها در جهت رفع مشکلات و موانع، ایجاد کسب و کارهای جدید و افزایش اشتغال در جامعه و توسعه زیستبوم نوآوری را از مهمترین اهداف تأسیس سرای نوآوری مواد غذایی برشمرد.
وی تشریح کرد: قرار گرفتن در مسیر تحقق شعار سال بهعنوان سال «جهش تولید با مشارکت مردم»، موضوع غذای سالم «از مزرعه تا سفره»، «ارتقای آگاهی و دانش ذینفعان زنجیره ارزش و بهخصوص مصرفکنندگان و دانشبنیانی کردن الگوی مصرف در تأسیس سرای امنیت غذایی واحد ارومیه مورد توجه است.
انتهای پیام/