دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 ارديبهشت 1402 - 07:00
یافته‌های جدید علمی:

رژیم‌های کم کربوهیدرات خطر مرگ زودرس را افزایش می‌دهند

رژیم‌های کم کربوهیدرات خطر مرگ زودرس را افزایش می‌دهند
محققان در بررسی اخیر خود دریافتند، پیروی از رژیم‌های کم کربوهیدرات خطر مرگ زودرس را افزایش می‌دهند.
کد خبر : 845834

به گزارش خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نتایج به دست آمده از یک بررسی جدید نشان می‌دهد، دنبال کردن سبک رژیم‌های کم کربوهیدرات خطر مرگ زودرس را افزایش می‌دهد، اما پیروی از رژیم‌هایی که میزان چربی آنها محدود شده می‌تواند خطر مرگ زودهنگام را تا ۳۴ درصد کاهش دهد.

براساس یافته‌های علمی، در همین حال، رژیم غذایی کم کربوهیدرات می‌تواند خطر مرگ و میر را تا حدود ۳۸ درصد افزایش دهد.

 

این بحث که چه چیزی برای سلامت بدن و طول عمر بدتر است؟ چربی یا شکر؟ سال‌هاست که در محافل علمی ادامه دارد؛ در اواخر قرن بیستم و اوایل دهه ۲۰۰۰، چربی پس از اینکه به طور معمول با بیماری قلبی و کلسترول بالا مرتبط شناخته شد، مورد سرزنش قرار گرفت اما تحقیقات جدیدتر به شکر به عنوان دشمن اشاره کرده و رژیم‌های غذایی پرچرب مانند کتو باعث تحسین جامعه علمی شده است.

 

یک مطالعه جدید ادعا می کند که این بحث را در آزمون نهایی قرار داده است؛ با مطالعه اینکه کدام رژیم، رژیم غذایی پرچرب یا پر کربوهیدرات سریعتر شما را به کام مرگ می‌کشاند، محققان دریافتند که اتخاذ یک رژیم غذایی کم چرب می تواند خطر مرگ را در هر سال تا ۳۴ درصد کاهش دهد، در همین حال، رژیم های کم‌کربوهیدرات قابلیت این را دارند که خطر مرگ و میر را تا ۳۸ درصد افزایش دهند.

 

محققان نوشتند: «نتایج ما از اهمیت حفظ یک سبک زندگی سالم و سبک غذایی سالم با چربی اشباع کمتر در پیشگیری از مرگ و میر ناشی از همه علل و علل خاص در میان افراد میانسال و مسن حمایت می‌کند».

 

در این مطالعه، تمام نمرات رژیم غذایی کم چرب با مرگ و میر کل کمتر مرتبط بود که نشان دهنده مزایای سلامت قابل توجه کاهش چربی رژیم غذایی برای بازیابی سلامتی است.

 

محقق این مطالعه خاطرنشان کرد، نتایج ما مشابه نتایج چندین مطالعه کوهورت آینده‌نگر در مقیاس بزرگ قبلی و کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی‌شده کنترل‌شده بود که همچنین کاهش چربی‌های اشباع شده در رژیم غذایی را پیشنهاد می‌کرد.

 

محققان دانشگاه هاروارد در کمبریج، ماساچوست و دانشگاه تولین در نیواورلئان، لوئیزیانا در تحقیقات خود که چهارشنبه در مجله پزشکی داخلی منتشر شد، با دانشمندان چینی همکاری کردند. این تیم تحقیقاتی اطلاعات مربوط به ۳۷۱ هزار و ۱۵۹ آمریکایی را که در شروع مطالعه 50 تا 71 ساله بودند جمع آوری کردند. با استفاده از مطالعه رژیم غذایی و سلامت NIH-AARP، یک نظرسنجی در سال 1995 برای سنجش ارتباط بین رژیم غذایی و بیماری مزمن در افراد مسن شروع شد، آنها به دنبال پیوند بین رژیم غذایی و طول عمر بودند.

 

در این نظرسنجی از شرکت کنندگان در مورد اینکه از 124 غذای لیست تا چه میزان مصرف کرده‌اند سوال شد.

 

محققان با استفاده از این اطلاعات محاسبه کردند، یک فرد در طول رژیم غذایی خود چند بار کربوهیدرات و چربی مصرف می‌کند.

 

شرکت‌کنندگان حاضر در این مطالعه به گروه‌هایی تقسیم شدند که 20 درصدی که کمترین میزان کربوهیدرات را مصرف می‌کردند در در مقایسه با 20 درصدی که رژیم غذایی‌شان بیشترین کربوهیدرات را داشت در گروه کنترل قرار گرفتند.

 

 پژوهشگران در ادامه، افراد را به دو دسته با عنوان رژیم غذایی کم چرب یا کم کربوهیدرات «سالم» یا «ناسالم» بر اساس اینکه غذاها را از منابع «بالا» یا «پایین» دریافت می‌کنند، دسته‌بندی کردند. به عنوان مثال، فردی که رژیم غذایی کم چربی دارد و گوشت و سبزیجات بدون چربی زیادی می خورد، رژیم غذایی «سالم» دارد، در حالی که فردی که قندهای تصفیه شده و غذاهای فرآوری شده می خورد، به عنوان کسی که رژیم غذایی «ناسالم» دارد در نظر گرفته می‌شود.

 

تیم محققان درنهایت دریافت، افرادی که رژیم غذایی کم چرب دارند، چه آنهایی که از سبک غذایی سالم پیروی می‌کنند چه آنهایی که از سبک غذایی غیر سالم، احتمال مرگ زودهنگام را در مقایسه با افرادی که رژیم غذایی پرچرب دارند، به میزان قابل توجهی کاهش می دهند.

 

داده‌های به دست آمده نشان داد، خطر مرگ به هر دلیلی در هر سال برای افرادی که از هر نوع رژیم غذایی کم چرب استفاده می کردند، 21 درصد کاهش داشت. اگر رژیم غذایی سالم بود، خطر مرگ به 34 درصد کاهش می یافت. آنهایی که رژیم غذایی ناسالم و کم چربی داشتند نیز در مقایسه با همسالان با رژیم غذایی ناسالم و پرچرب هشت درصد کمتر در معرض خطر مرگ زودرس بودند. در همین حال، خوردن یک رژیم غذایی کم کربوهیدرات راهی برای قرار دادن خود در برابر مرگ زودهنگام بود. افرادی که رژیم‌های مشابه کتو داشتند، در مقایسه با همسالان خود که دارای کربوهیدرات بالا بودند، ۲۸ درصد بیشتر در معرض خطر مرگ به هر دلیلی بودند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته