دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 ارديبهشت 1395 - 14:49
در نشست خبری معاونت فرهنگی دانشگاه تهران عنوان شد

جشنواره جهش با شعار «فرصتی نو در دانشگاه برنای کهن» 20 اردیبهشت برگزار می‌شود/ برنامه‌های معاونت فرهنگی در سال 95

نشست خبری دکتر مجید سرسنگی، معاون فرهنگی دانشگاه تهران درباره برنامه‌های فرهنگی امسال این دانشگاه صبح امروز در محل تالار امیرکبیر این معاونت برگزار شد.
کد خبر : 83056

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، مجید سرسنگی معاون فرهنگی دانشگاه تهران گفت: «در سال گذشته با وجود مشکلات مالی کشور و به تبع آن دانشگاه تهران، معاونت فرهنگی دانشگاه نتوانست برنامه‌های خود را به خوبی اجرا کند و امسال سعی کرده‌ایم تمام توان خود را برای فعالیت‌های اجرایی و زیربنایی متمرکز کنیم. سال 94 برای حوزه فرهنگی سال نسبتا پرباری بود و بعد از 13-14 سال توانستیم برنامه‌هایی را که متوقف مانده بودند مجددا راه‌اندازی کنیم. در حوزه تشکل‌های سیاسی بیش از 240 برنامه برگزار کردیم، بخشی از این برنامه‌ها مربوط به انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان بود که به سلامت برگزار شد.»


او گفت: «از آذر سال گذشته برنامه‌ریزی برای فعالیت‌های فرهنگی سال 95 را انجام داده‌ایم و سعی کردیم برنامه‌های امسال را از نظر کمی در سطح گسترده‌تر برگزار کنیم، چون دانشگاه تهران در حال حاضر 55 هزار دانشجو و تعداد قابل توجهی کارمند و هیأت علمی دارد و باید به همه آنها توجه کرد.»


سرسنگی به برنامه‌های فرهنگی سال 95 اشاره کرد و گفت: «تعدادی برنامه شاخص را برای امسال در دست اجرا داریم. اولین برنامه، جشنواره جهش است. این جشنواره مختص انجمن‌های علمی دانشجویی دانشگاه تهران است. حدود 15 سال از عمر این انجمن‌ها می‌گذرد و در حال حاضر با 180 انجمن علمی و 1300 نفر عضو فعال، رتبه نخست را در میان دانشگاه‌های کشور داریم. سال گذشته جشنواره‌ای برای انجمن‌های علمی دانشجویی تحت عنوان تغییر پارادایم در انجمن‌های علمی برگزار کردیم که این طرح، فعالیت‌های مختلفی از جمله راه‌اندازی سایتی برای ارتباط بیشتر انجمن‌های علمی با یکدیگر و مهم‌تر از همه جشنواره جهش را دربر داشت.»


او افزود: «شعار جشنواره جهش «فرصتی نو در دانشگاه برنای کهن» است که نمایشگاه آن از تاریخ 20 تا 22 اردیبهشت در باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران و مراسم اختتامیه آن 21 اردیبهشت در تالار امیر کبیر معاونت فرهنگی دانشگاه برگزار می‌شود.»


سرسنگی به تفاوت‌های این جشنواره با جشنواره‌های سال‌های قبل اشاره کرد و افزود: «مهم‌ترین تفاوت این جشنواره با جشنواره‌های سال قبل این است که امسال از حضور فارغ‌التحصیلان دانشگاه تهران استفاده کرده‌ایم و از این طریق قصد داریم پیوندی بین بازار و دانشگاه ایجاد شود. در این جشنواره به کارگاه‌ها و سخنرانی‌ها توجه ویژه‌ای شده است و تعدادی سخنران داخلی و خارجی درباره موضوعات مختلف صحبت می‌کنند. روز آخر این برنامه‌ نیز به بازدیدهای علمی اختصاص داده شده است و مهمانان و به خصوص دانش‌آموزان می‌توانند از نمایشگاه دیدن کنند. هدف اصلی از برگزاری این جشنواره تشویق و ترغیب دانشجویان به فعالیت‌های رسمی و فعالیت در انجمن‌های علمی است. همچنین با پارک علم و فناوری دانشگاه هماهنگ شده است تا برگزیدگان این جشنواره بتوانند در آنجا فعالیت علمی خود را دنبال کنند.»


معاون فرهنگی دانشگاه تهران به دیگر برنامه‌های امسال این معاونت اشاره کرد و گفت: «برنامه دیگری که در دست اقدام داریم، برگزاری اولین دوره کتاب سال فرهنگی دانشجویان سراسر کشور است. ما تا به حال در سطح دانشجویان کتاب سال فرهنگی را نداشتیم. امیدواریم بتوانیم از این طریق مروج فرهنگ کتابخوانی و تولید بیشتر کتاب‌های فرهنگی باشیم. این جشنواره با همکاری معاونت فرهنگی وزارت علوم و سازمان ملی اسناد و کتابخانه ملی به صورت سراسری برگزار می‌شود.»


سرسنگی ادامه داد: «این جشنواره در سه بخش کتاب‌های دینی اخلاقی و تربیتی، فرهنگی و ادبی و اجتماعی و سیاسی تدوین شده است و سعی بر آن است تا همه دانشجویان با هر سلیقه‌ای بتوانند کتاب‌های تألیف و ترجمه خود را به دبیرخانه بفرستند.»


او افزود: «کتاب‌هایی که از آغاز سال 93 تا پایان مرداد 95 منتشر شده باشند می‌توانند در این جشنواره شرکت کنند و ما تا پایان شهریور 95 پذیرای دریافت آثار هستیم. آثار در آبان بررسی می‌شود و با اعلام نتایج در آذرماه جوایز را به برگزیدگان اهدا می‌کنیم.»


او جشنواره تجسمی دانشجویان را از دیگر برنامه‌های در دست اقدام معاونت فرهنگی نام برد و گفت: «این جشنواره در 4 رشته نقاشی، گرافیک، عکاسی و خوش‌نویسی با همکاری معاونت فرهنگی وزارت علوم و دانشکده هنرهای تجسمی پردیس دانشگاه تهران برگزار می‌شود و فراخوان آن نیز تا چند روز آینده منتشر می‌شود. امیدواریم این جشنواره در سال‌های آینده شکل بین‌المللی به خود بگیرد.»


برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی و تریبون‌های آزاد دانشجویی از دیگر برنامه‌هایی بود که معاون فرهنگی دانشگاه تهران به آنها اشاره کرد.


سرسنگی گفت: «برنامه برگزاری کرسی‌ها و تریبون‌ها را کمیته‌ای متشکل از دانشگاه تهران، جهاد دانشگاهی دانشگاه تهران و وزارت علوم برعهده دارد. دانشگاه‌ها ثابت کرده‌اند که همیشه محلی برای تضارب آرا هستند و با این برنامه‌ها قصد داریم همین هدف را دنبال کنیم.»


جشنواره بزرگ فرهنگی هنری و ادبی با موضوع دفاع مقدس و با عنوان جنگ زیبا از دیگر برنامه‌هایی بود که سرسنگی به آن اشاره کرد و گفت: «فراخوان این جشنواره 3 خرداد همزمان با سالروز آزادسازی خرمشهر منتشر و در نیمه دوم سال برگزار می‌شود.»


او افزود: «در کنار برگزاری جشنواره‌ها و برنامه‌های متعدد به صورت جدی در حوزه زیر بنایی و زیرساخت‌ها نیز فعالیت می‌کنیم تا بتوانیم مشکلات این حوزه را نیز کاهش دهیم.»



انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته