دولتیها با دانشجویان گفتگو کنند/ ارائه راهکار برای «اعتراض سالم»
حجتالاسلام جواد مجتهد شبستری عضو مجلس خبرگان رهبری در گفتگو با خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری آنا، درمورد اعتراضات در برخی از دانشگاهها،گفت: اعتراضات دانشگاه هم پازلی از برنامه ریزی دشمن است، زیرا دشمن برای ایجاد اغتشاشات در داخل کشور و همچنین ایجاد اغتشاشات قومیتی و تسری آن به مدارس و دانشگاهها برنامه ریزی کرده است و در این رابطه آنها روی برخی دانشگاهها تمرکز بیشتری دارند. لازم است که اعتراضات مدیریت شود و مسئولان دانشگاهها با درایت بتوانند معترضین را توجیه کنند.
وی افزود: اعتراض حق هر دانشجو و ایرانی و حق هر انسانی است که آن را بیان کند، اصل امر به معروف و نهی از منکر هم بر همین مبنا است، یعنی میتواند اعتراض در قالب سوال باشد و یا در قالب امر به معروف و نهی از منکر، اما شیوه آن باید منطقی و معقول باشد مخصوصا ار قشر فرهیخته از دانش آموزان و دانشجویان، زیرا مردم از اقشار فرهیخته توقع داند اگر اعتراض یا مشکلی دارند آن را به صورت منطقی و مستدل با مسئولان مربوطه در جریان بگذارند.
عضو مجلس خبرگان بیان کرد: آشوب و اغتشاش کردن در دانشگاه نشانده این است که بحث اعتراض نیست و منشا و ریشه کار جای دیگری است که از سوی دشمن و عوامل آن، کار هدایت میشود و مسئولان لازم است دانشجویان عزیز را توجیه کنند و زمان بگذارند برای شنیدن اعتراضات آنها. البته پیشنهاد میشود دانشجویان نیز نمایندگانی را در بین خودشان انتخاب کنند تا اگر اعتراضی دارند آن را به گوش مسئولان برسانند و البته از طرفی دیگر مسئولان نیز پاسخگو باشند و اگر مسئله قابل حل است در اسرع وقت به آن رسیدگی کنند.
بیشتر بخوانید:
مجتهد شبستری تصریح کرد: آشوب و اغتشاش و تخریب اموال عمومی را قطعا هیچ عاقلی تایید نمیکند، ایجاد درگیری در دانشگاه و شعارهای ساختارشکنانه و الفاظ رکیک زدن دور از شان هر انسانی مخصوصا دانشجو و افراد فرهیخته است. این افراد قطعا از بیرون دانشگاه هدایت میشوند و باید دانجشویان ما مراقبت کنند که در دام شیاطین داخلی و خارجی نیافتند.
وی تاکید کرد: اعتراض را حق منطقی هر کسی میدانیم، اما آشوب و اغتشاش را کار دشمن و رسانههای دشمن است.
عضو مجلس خبرگان رهبری در پاسخ به این پرسش که حضور دولتیها در دانشگاها چطور میتواند به حق اعتراض سالم کم کند؟، گفت: قطعا حضور مسئولان میتواند موثر باشد و مخصوصا مسئولان آموزش عالی و افراد مربوطه باحضور خودشان در میان دانشجویان و گفتگو و رسیدگی به مشکلات آنها میتواند به حل ماجرا کمک کند و دانشجویانی که معترض هستند با این شیوه میتوانند نتیجه بگیرند، اما آنهایی که بدنبال آشوب و اغتشاش هستند قطعا برای آنها نتیجهای وجود نخواهد داشت؛ اکثریت دانشجویان که بدنبال اغتشاش نیستند و فقط اعتراض دارند، شیوه گفتگو و بیان نظرات و شنیدن نظرات طرف مقابل میتواند گام موثری در جهت کاهش تنشها و مشکلات باشد.
مجتهد شبستری درباره اینکه چه الزامات و بسترهایی باید فراهم شود که حق اعتراض سالم ایجاد شود؟، تصریح کرد: رئیس جمهور در نطق تلوزیونی خود یکسری وعده داد که برای شنیدن اعتراضات یک سازوکاری را فراهم میکنیم و امیدواریم این سازوکار زودتر از سوی مسئولان مربوطه وزارت کشور یا آموزش عالی در دانشگاهها و یا آموزش پرورش در مدارس پیگیری و اجرایی شود.
وی در پایان گفت: چه اشکالی دارد در هر وزارتخانه یا ارگانی یک بخشی تشکیل شود که پاسخگوی سوالات و اعتراضات باشد، از این رو میتوان بخشی را فعال کرد که آمادگی شنیدن اعتراضات و پرداختن به آنها داشته باشد، یعنی افرادی که کار آنها فقط بررسی اشکالات و اعتراضات و پاسخ دادن به آنها باشد. البته اگر روی این قضیه فکر بیشتری شود راهکارهای بهتری نیز پیدا خواهد شد.
انتهای پیام/