دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 بهمن 1397 - 17:21
سید علیرضا مرندی:

پیشرفت زمان حمایت مردم از نظام و انقلاب را بیشتر می‌کند

وزیر بهداشت دوران دفاع مقدس گفت: هرچه به جلو می‌رویم، بر حمایت مردم از این نظام و انقلاب اضافه می‌شود که مصداق بارز آن را در راهپیمایی 22 بهمن امسال دیدیم.
کد خبر : 361466
8.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا از پرس تی‌وی، سید علیرضا مرندی در خصوص دخالت‌های آمریکا در امور منطقه و همچنین اعمال تحریم‌های سنگین علیه جمهوری اسلامی ایران گفت: ما در زمان جنگ نیز با شدیدترین فشارها و تحریم‌ها مواجه بودیم، اما مردم در برابر این فشارها مقاومت کردند و در کنار نظام ایستادند. در دل این تحریم‌ها بود که ما به پیشرفت‌های قابل‌ملاحظه‌ای دست یافتیم.


وی افزود: این فشارها و تحریم‌ها سبب شد تا کشوری که سال‌های قبل از انقلاب، در سکون و حالت انفعالی قرار داشته و رژیم حاکم نیز توجهی به بهبود وضعیت زندگی مردم نداشت، پس از انقلاب به کشوری پویا و زنده تبدیل شود. ما قبل از انقلاب، به‌شدت به سایر کشورها وابسته بودیم، به‌عنوان مثال در آن زمان، ما تنها 30 درصد از محصولات دارویی‌مان را در داخل کشور تولید می‌کردیم اما اکنون این رقم به بیش از 97 درصد رسیده و قادریم حتی پیچیده‌ترین داروها را نیز در داخل کشور تولید کنیم. بنابراین، اگر این تحریم‌ها و فشار نبود، شاید هنوز هم برای تأمین این محصولات محتاج دیگر کشورها بودیم.


 مرندی در رابطه با وضعیت بهداشت و سلامت در دوران قبل از انقلاب و سال‌های نخست پس از پیروزی انقلاب عنوان کرد: در آن سال‌ها، وضعیت بهداشتی مناسبی بر جامعه حکم‌فرما نبود و تعداد بیمارستان‌ها نیز بسیار محدود بود. در واقع، هیچ نظام بهداشتی برای مراقبت از سلامتی مردم وجود نداشت. وقتی که ما کار خود را آغاز کردیم، جنگی از سوی عراق علیه ما تحمیل شد که هشت سال به طول انجامید و مشکلات زیادی را برای ما در وزارت بهداشت به وجود آورد. متأسفانه در این جنگ، نه‌تنها نیروهای نظامی ما بلکه مردم عادی نیز در شهرها و روستاها مورد حملات نیروهای تحت حمایت کشورهای غربی و حتی شرقی قرار گرفتند و در نتیجه تعداد افراد زخمی ما در این جنگ بسیار زیاد بود. این مسئله سبب شد تا وقفه‌ای در کارهایمان ایجاد شود.


وی ادامه داد: از آنجایی که نمی‌توانستیم زمانی را برای پایان این جنگ پیش‌بینی کنیم، ارائه خدمات اولیه بهداشتی را آغاز کردیم و با توجه به تحقیقاتی که از چند سال قبل آغاز کرده بودیم، طرحی را مبنی بر آموزش به برخی افراد آغاز کردیم که در پایان دوره، این افراد می‌توانستند خدمات درمانی و بهداشتی را به ساکنان روستاها و شهرهای کوچک ارائه دهند. ما این طرح را در سراسر کشور به اجرا درآوردیم و این روند به‌گونه‌ای پیش رفت که وضعیت بهداشت و سلامت در روستاها و کشور به‌طور قابل‌توجهی ارتقا یافت و می‌توانم بگویم که علی‌رغم این جنگ طولانی، توانستیم در حوزه سلامت روی پای خود بایستیم.


مرندی ضمن تأکید بر پیشرفت ایران پس از انقلاب اسلامی در تمامی حوزه‌ها از قبیل انرژی، جاده، ارتباطات و ... عنوان کرد: برای نمونه در خصوص موضوع سواد باید بگویم که قبل از انقلاب، تنها 37 درصد از زنان و 57 درصد از مردان باسواد بودند اما اگر امروز به آمار و ارقام نگاهی بکنید، می‌بینید که این میزان در بین مردان و زنان بالای 90 درصد است. از طرفی دیگر، در حال حاضر امید به زندگی در میان مردان و زنان نسبت به زمان قبل از انقلاب بسیار بیشتر شده که این مسئله در بین زنان بیشتر به چشم می‌آید.


وزیر بهداشت در دوران دفاع مقدس با اشاره با جایگاه زنان در جمهوری اسلامی و نقش آن‌ها در پیشرفت‌هایی که نظام در این سال‌ها به آن‌ها نائل شده، خاطرنشان کرد: زنان در ایران از تمامی امکانات و خدمات برخوردارند و با نگاهی به جایگاه آن‌ها در ایران و مقایسه آن با دیگر کشورهای منطقه، می‌توان گفت که وضعیت ما به‌مراتب بهتر است.


مرندی با تأکید بر نقش مردم در اداره کشور گفت: دموکراسی در ایران در بهترین وضعیت خود قرار دارد. برای درک بهتر این مسئله می‌توان به برخی کشورهای منطقه از جمله عربستان سعودی، بحرین و امارات اشاره کرد که رابطه نزدیکی با غرب دارند و در آنجا می‌بینید که هیچ رنگ و بویی از دموکراسی مشاهده نمی‌شود و تنها عده‌ای از چند گروه و قبیله، کشور را اداره می‌کنند.


وی در رابطه با خصومت آمریکا علیه ایران و اظهارات مقامات آمریکا به‌ویژه شخص دونالد ترامپ در خصوص ملت ایران عنوان کرد: قبل از انقلاب، آمریکا برای ایران تعیین تکلیف می‌کرد و تمامی تصمیمات توسط سفیر آمریکا و یا سفیر بریتانیا اتخاذ می‌شد. اما پس از انقلاب این رویه تغییر کرد و این مسئله به مذاق آن‌ها خوش نیامد و شاهد تحریم‌های متعدد از سوی آمریکا و دیگر کشورهای غربی بودیم. آن‌ها خواستار حکومتی شبیه به عربستان، امارات یا بحرین در ایران هستند که در خدمتشان باشند.


مرندی ادامه داد: مقامات آمریکایی همواره ادعا می‌کنند که این تحریم‌ها، علیه ملت ایران نیست و دولت را هدف گرفته است. اما این دولت برای مردم کار می‌کند و هرگونه اقدام و یا تصمیمی از سوی دولت، به مردم برمی‌گردد. پس زمانی که دولت تحت‌فشار قرار می‌گیرد، این مردم هستند که متحمل عواقب آن می‌شوند. در واقع، این حرف‌ها دروغ‌هایی بیش نیست که همواره از این افراد شنیده می‌شود.


وزیر پیشین بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در خصوص تلاش‌های آمریکا برای ضربه زدن به حکومت ایران اظهار کرد: آمریکا و متحدانش در طی سال‌های اخیر از هیچ کوششی برای ضربه زدن به جمهوری اسلامی ایران دریغ نکردند؛ ورود آن‌ها به کشورهای سوریه، عراق، افغانستان، لبنان و غیره راهی بود برای دستیابی به اهدافشان در ایران. اما آن‌ها هرگز نتوانستند در این کشورها به خواسته‌های خود دست یابند. جمهوری اسلامی ایران با گذشت زمان، قوی و قوی‌تر شد و در عین حال، آمریکا و متحدانش نیز ضعیف و ضعیف‌تر شدند. آن‌ها میلیون‌ها دلار در سوریه هزینه کردند و اکنون در حال برگرداندن نیروهای خود به کشورشان هستند. آن‌ها در این جنگ‌ها و با این فشارها، چیزی عایدشان نشد اما ما قوی‌تر شدیم و به خوداتکایی رسیدیم.


وی در پایان در خصوص نقش حمایت مردم در 40 ساله شدن انقلاب اسلامی گفت: بدون مردم و حمایت آن‌ها، این انقلاب و ما قادر به انجام هیچ کاری نیستیم. در زمان جنگ تحمیلی، اگر مردم برای دفاع از کشور نمی‌رفتند، هرگز نمی‌توانستیم سربلند از آن بیرون بیایم چرا که در آن برهه از زمان، کشور آمادگی چنین حمله گسترده‌ای را نداشت. از همان روزهای نخست انقلاب، مردم همیشه در صحنه بودند. این‌ها بدین دلیل است که رهبران انقلاب با زبانی ساده و قابل‌فهم برای همه، با مردم صحبت می‌کنند و مسائل کشور را با آن‌ها در میان می‌گذارند. این مردم با قبول تمامی مشکلات موجود، زندگی در شرایط سخت را به ایجاد هرگونه تغییر در حکومت ترجیح می‌دهند. به اعتقاد من، هرچه به جلو می‌رویم، بر حمایت مردم از این نظام و انقلاب اضافه می‌شود که مصداق بارز آن را در راهپیمایی 22 بهمن امسال دیدیم.


انتهای پیام/4095/ 4122/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته