دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

افتتاحیه عمارت جدید خانه تئاتر/ عباس صالحی: تئاتر هویت و مدنیت انسانی است

عمارت خانه تئاتر عصر روز شنبه 25 فروردین 1397 مقارن با مبعث پیامبر اکرم(ص)، با حضور وزیر ارشاد اسلامی، جمعی از مقامات و مسئولان فرهنگی و هنری، اعضای هیات مدیره خانه تئاتر و نیز اعضای هیات مدیره  انجمن‌های خانه تئاتر افتتاح شد.
کد خبر : 272856

به‌گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری آنا از روابط عمومی خانه تئاتر، در مراسم افتتاحیه، ایرج راد، عضو اصلی هیات مدیره خانه تئاتر، سخنان خود را در خصوص تاریخچه ساخت این ساختمان آغاز کرد و گفت: در ابتدای شکل‌گیری خانه‌ تئاتر، ما حتی برای تشکیل جلسات چند نفره‌ خود جایی را نداشتیم. مدتی در مرکز هنرهای نمایشی، مدتی در خانه هنرمندان و مدتی نیز در طبقه‌ دوم تالار هنر جلسه‌هایمان تشکیل می‌شد. پس از مدتی نیز توانستیم با مشقت‌های فراوان با همراهی اعضای هیات مدیره‌ خانه تئاتر، مکان فعلی واقع در خیابان برادران مظفر را بدست آوریم، اما شهرداری با ما قرداد عاریه بست که این برای من جای تاسف داشت و از همان زمان فکر کردم که خانه تئاتر باید برای خود خانه‌ای مستقل داشته باشد.


پس از آن راد با تاکید بر اینکه سخنان من به دور از هر گونه ساسیت است، افزود: قصد ساخت این خانه در زمان ریاست جمهوری خاتمی شکل گرفت. ما از دولت خاتمی خواستیم به ما کمک کنند تا بتوانیم مکانی برای خانه تئاتر داشته باشیم. پس از مشقت و دوندگی فراوان 200 میلیون تومان برای خرید این مکان به خانه تئاتر تخصیص یافت و ما توانستیم آن را که ساختمانی قدیمی و فرسوده بود بخریم. نخست تصمیم بر بازسازی همان ساختمان فرسوده و استقرار در آن را داشتیم، اما متوجه شدیم که شدت فرسودگی به حدی است که نمی‌شود در آن ساکن شد بنابراین تصمیم به تخریب و ساخت مجدد آن گرفتیم.


عضو هیات مدیره خانه تئاتر ادامه داد: پس از دوندگی‌های فراوان به کمک افرادی چون محمدباقر قالیباف، ایازی و یعقوبی در 19 آبان 86 مجوز ساخت خانه تئاتر توسط شهرداری صادر شد. سپس ایرجی در وزارت ارشاد اولین کسی بود که برای تخریب و گودبرداری ساختمان 40 میلیون تومان به ما کمک کردند. پس از آن نیز شهرداری به مدت 10 سال طبق مصوبه شورای شهر تهران سالیانه مبلغ 100 میلیون تومان بابت ساخت به ما کمک کرد. پس از تخریب و گودبرداری، مدتی به دلیل عدم داشتن منابع مالی کار ساخت و ساز متوقف شد. در دوره‌ ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد مبلغ یک میلیارد تومان برای ادامه کار به ما داده شد.


کل مبلغ گرفته شده برای ساخت این مجموعه 2 میلیارد و 800 میلیون تومان است که با سپرده‌گذاری و محاسبه‌‌‌‌‌‌ سود سپرده مجموع آن به 3 میلیارد و 800 میلیون تومان رسید و ما با این مبلغ توانستیم این ساختمان را به این شکل بسازیم.



راد سپس در خصوص مشخصات ساختمان توضیح داد: مساحت زمین 366 متر و تراکم آن 1567 متر است که در 5 طبقه و 3 نیم طبقه ساخته شده است. مصالح به کار رفته در آن از بهترین و مرغوب‌ترین مصالح است. تاسیسات مکانیکی، برقی و استحکام و ایمنی ساختمان بسیار پیشرفته و مدرن است. سالن نمایش با گنجایش 180 تا 200 تماشاگر با سیستم صوتی بسیار پیشرفته با آخرین امکانات صوتی ساخته شده است که برای ضبط تلویزیونی و موسیقی نیز مناسب است. همچنین در سیستم نور این سالن از جدیدترین سیستم در دنیا استفاده شده است که در ایران سالن دیگری با این امکان وجود ندارد.


راد در پایان سخنان خود از زحمات تمام کسانی که در ساخت این مجموعه، خانه تئاتر را یاری کردند، تشکر کرده و دو مورد را از مسولین فرهنگی خواستار شد. نخستین درخواست خرید زمین جنب ساختمان خانه تئاتر برای تبدیل آن به موزه تئاتر بود و درخواست دوم در اختیار داشتن ساختمان فعلی خانه تئاتر در خیابان برادران مظفر بود.


وی افزود: به دلیل حجم زیاد انجمن‌ها و اعضای خانه تئاتر ساختمان جدید به تنهایی جوابگوی نیاز آنان نیست به همین دلیل تمایل داریم که آن ساختمان را نیز برای خانه تئاتر حفظ کنیم.


ایرج راد همچنین در پایان سخنانش تاکید کرد: عمارت جدید خانه تئاتر متعلق به تمام اعضا آن است.


در ادامه وزیر ارشاد اسلامی نیز با ابراز خرسندی از بودن در جمع اهالی تئاتر، صاحب خانه‌شدن خانه تئاتر را اتقاقی مبارک دانست و گفت: این که خانه تئاتر صاحب‌خانه شده است خبر خیلی خوبی است و خانه تئاتر می‌تواند از خانه‌‎ جدید خود بهره‌های زیادی ببرد.



وی افزود: تئاتر هویت و مدنیت انسانی است . هنری که گفتگو با آن آغاز می‌شود و انسان آن گاه که آموخت با دیگری هنرمندانه سخن بگوید، با زبان تئاتر سخن گفت. تئاتر هنری با زبان نقد است. از زمانی که انسان یاد گرفت هنرمندانه نقادی کند با زبان تئاتر به نقادی پرداخت. تئاتر هنری است که به زبان مردم است.


صالحی ادامه داد: این که امروز با تلاش گسترده این عزیزان چنین فضایی شکل گرفته تا هنرمندان این حوزه بتوانند با خیال راحت گرد هم بیایند و بتوانند این هنر را که وجه مدنیت انسانی است، شکوفاتر، پویاتر و فعالانه‌تر ادامه دهند، مایه خرسندی است. از همه‌ کسانی که در این تلاش سهیم بودند سپاسگزار هستم چرا که می‌توانند پرچم این هنر را بر فراز این خانه فعال‌تر و خلاقانه‌تر بر افراشته نگه دارند.


در ادامه‌ مراسم افتتاحیه تکه‌هایی از نمایش‌های ایران و جهان شامل نقالی و شاهنامه‌خوانی، تعزیه، روحوضی و نیز تکه‌هایی از نمایش «اتللو» و «مدآ» برای میهمانان به اجرا درآمد.


در این برنامه گروه موسیقی به سرپرستی ابراهیم اثباتی نیز با اجرای نمایش‌ها همراهی کرد.


در خاتمه نیز اولین کیک تولد ساختمان خانه تئاتر بریده شد و از میهمانان پذیرایی شد.


علی نصیریان، ژاله علو، محمد اسکندری، منیژه محامدی، اصغر همت، مدیر عامل خانه تئاتر، بهزاد فراهانی، سهراب سلیمی، کاظم هژیرآزاد، مریم کاظمی، قطب‌الدین صادقی، حسین مسافر آستانه، حسین پارسایی، شهرام کرمی مدیر کل مرکز هنرهای نمایشی، حجت الاسلام مازنی، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس، حسینی معاون امور هنری وزارت ارشاد اسلامی، علی مرادخانی، معاون سابق امور هنری وزارت ارشاد، محمد سریر، فروغی مدیر روابط عمومی معاونت فرهنگی وزارت ارشاد، سید محمد هادی ایازی، رجبعلی معمار مدیر خانه هنرمندان و بسیاری دیگر از پیشکسوتان هنرمند از جمله مهمانان افتتاحیه عمارت خانه تئاتر بودند.



انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته