دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
علی نصیریان :

دوست داشتن داریوش مودبیان یعنی دوست داشتن هنر

علی نصیریان هنرمند پیشکسوت تئاتر ، سینما و تلویزیون ایران به مناسبت برگزاری مراسم نکوداشت سال ها فعالیت داریوش مودبیان در ششمین جشنواره تئاتر شهر ، در یادداشتی از شکل گیری گروه تئاتر مردم و همکاری با این هنرمند شناخته شده تئاتر گفت.
کد خبر : 245764

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری آنا از روابط عمومی ششمین جشنواره تئاتر شهر، در یادداشت علی نصیریان آمده است:


داریوش مودبیان را از سال‌های پیش از انقلاب که به اداره تئاتر آمد می‌شناسم. از همان آغاز به گروه ما یعنی «گروه تئاتر مردم» پیوست. گروهی که من و عزت‌الله انتظامی به عنوان اعضاء آن از حضور داریوش مودبیان و ایرج راد بسیار استقبال کردیم و هر دو این عزیزان امروز از چهره‌های برجسته هنر ما هستند. داریوش از همان آغاز با روحیه و روح پرشور و خلاق خود نشان داد که یک هنرمند جستجوگر است. جستجوگر در تحقیق و ترجمه و در ارتباط با دانش و تئاتر روز دنیاکه برای هنر ما بسیار ضروری است.


من با داریوش مودبیان سال‌های زیادی کار کردم. ما در همه این سال‌ها با هم همکار و دوست بودیم. در نمایش «بازرس» اثر نیکلای گوگول به کارگردانی عزت‌الله انتظامی به همراه من بازی کرد و در آن نمایش حضور بسیار موثری داشت. بعد از این نمایش حشر و نشر ما بیشتر شد و ما در رفاقت و دوستی به هم نزدیک شدیم. خصوصیات مشترک ما زیاد است. من در وجود این هنرمند نازنین نوعی رفتار و فرهنگ و دل‌سپردگی به تئاتر را احساس کردم که همیشه با او همراه است.


همکاری ما در تئاتر با چند نمایش تا زمان انقلاب ادامه داشت و بعد از انقلاب داریوش به سراغ کارگردانی و بخصوص کار تله‌تئاتر رفت و من با او به عنوان بازیگر همکاری کردم. نمایش «سوزنبانان» حاصل این همکاری بود. در چند کار تله‌تئاتر که داریوش مودبیان کار کرد من پیشرفت را در هنر و نگاه او شاهد بودم. برای همین همیشه این روحیه و تلاش او را دوست دارم. می‌توانم بگویم داریوش مودبیان از اشخاص ویژه است. من در رابطه شخصی شاید زیاد اهل مراوده اجتماعی نباشم ولی آن اندازه به داریوش مودبیان علاقه دارم که در دوستی به هم وابسته شده‌ایم. می‌توانم بگویم دوستی او در قلب من جا دارد. و این دوستی در حق یک انسان هنرمند و شریف است که به درستی به کارش عشق و ایمان دارد. دوست داشتن داریوش مودبیان یعنی دوست داشتن هنر. هنوز هم مثل گذشته زمان زیادی را با هم صحبت می‌کنیم و درباره موضوعات مختلف و بخصوص هنر حرف می‌زنیم. هنوز همان خصلت و روحیه آغاز کارش را دارد. بسیار اهل مباحث علمی و ارزش به کار آموزش است. اهل تحقیق و پژوهش و تحلیل است. این خصلت واقعی هنرمندان به آنها اعتبار می‌دهد. من به وجود هنرمندانی چون داریوش مودبیان و ایرج راد افتخار می‌کنم. این تعریف و ستایش را غیر از من هنرمندانی چون عزت‌الله انتظامی در حق این عزیزان بارها ابراز کرده‌اند.


یکی از کارهای ارزنده داریوش مودبیان ترجمه‌های او و معرفی نمایشنامه‌نویسان خارجی است. او به پاس ترجمه‌های درخشان که از نمایشنامه‌های فرانسوی انجام داد نشان فرهنگی را از دولت فرانسه دریافت کرد و من در مراسم اهدای این جایزه با رضایت و افتخار درباره او صحبت کردم. نمایشنامه «پرده عجایب» نوشته سروانتس که داریوش مودبیان ترجمه کرده یکی از آثار درخشان ما است. ترجمه‌های او در ادبیات نمایشی ما برای همیشه ماندگار خواهد بود چون مترجم آن زبان و ادبیات و نمایش را خوب می‌شناسد.


اعتقاد دارم تجلیل از هنرمندان که برای مردم و این سرزمین زحمت کشیده‌اند کاری شایسته است. این نکوداشت که در حق یک هنرمند فرهیخته و باشعور انجام می‌شود جای سپاس دارد و من از این آئین خجسته بسیار سپاس دارم. وظیفه دارم به سهم خود به این دوست و هنرمند یعنی داریوش مودبیان برای زحمات و هنرش با احترام و عزت زیاد ادای دین کنم.


مراسم نکوداشت داریوش مودبیان در آیین اختتامیه ششمین جشنواره تئاتر شهر روز پنجشنبه 7 دی ماه ساعت 14 و در سالن اصلی پردیس تئاتر تهران برگزار می شود.


جشنواره تئاتر شهر به برگزاری ورک‌شاپ نیاز دارد


کوروش شاهونه که به‌عنوان کارگردان با نمایش «شرم و دغدغه» نوشته سید جواد اشکذری در بخش صحنه‌ای ششمین جشنواره تئاتر شهر حضور دارد، درباره داستان این نمایش، گفت: این اثر نمایشی رئالیستی و بر اساس اتفاقی مستند و واقعی است که در استان خراسان روی داده است. یک نفر، برادر و پدر خود را به قتل رسانده است و ما برشی از زندگی برادر دیگر این فرد را می‌بینیم که خود را در گودالی زندانی کرده است و به این فکر می‌کند که برادر خود را ببخشد و یا به خون‌خواهی پدر و دیگر برادرش تقاضای قصاص کند. او برای این تصمیم‌گیری تنها سه روز فرصت دارد.


وی در ادامه افزود: رئالیستی بودن متن و دغدغه‌هایی که در نمایشنامه وجود داشت سبب شد این نمایشنامه را برای اجرا انتخاب کنم.


شاهونه درباره اهمیت جشنواره تئاتر شهر؛ گفت: جشنواره تئاتر شهر می‌تواند به یک جشنواره بسیار مهم تبدیل شود. البته بهتر است در قالب جشنواره ورک‌شاپ‌هایی را زیر نظر هنرمندانی که دغدغه تئاتر دارند، برگزار کنند. تعامل داشتن گروه‌های جوان حاضر در جشنواره با اساتید تئاتر می‌تواند اتفاق بسیار خوبی را در دل جشنواره رقم بزند.


این هنرمند تئاتر درباره دلیل حضور خود در ششمین جشنواره تئاتر شهر گفت: یکی از مهم‌ترین دلایل من حضور شهرام کرمی؛ دبیر این جشنواره است. شهرام کرمی انسانی درست و دغدغه‌مند است. هر جشنواره‌ای که با دبیری شهرام کرمی برگزار شده است، بسیار منظم بوده است و شان هنرمندان در آن جشنواره‌ها کاملا حفظ شده است.


کارگردان «شرم و دغدغه» درباره برگزاری جشنواره تئاتر شهر در پردیس تئاتر تهران، گفت: به‌نظر می‌رسد کیفیت سالن‌های پردیس تئاتر تهران با توجه به بودجه‌ای که صرف آن‌ها شده است، بسیار خوب است. البته تا زمانی‌که نمایش خود را در این سالن اجرا نکنم نمی‌توانم نسبت به سالن اطلاعات کامل و جامعی داشته باشم.


این هنرمند تئاتر درباره برنامه اجرای عمومی نمایش «شرم و دغدغه» گفت: پس از آن‌که نمایشم را در جشنواره اجرا کردم، درباره برنامه اجرای عمومی آن فکر می‌کنم چون ابتدا باید بازخوردها را ببینم و سپس از شرایط و میزان کمک ستاد برگزاری جشنواره از نمایش‌های حاضر در جشنواره مطلع شوم و سپس در این باره تصمیم بگیرم.


شرم و دغدغه نوشته جواد اشکذری با کارگردانی کورش شاهونه روز سه شنبه 5 دی ماه در سالن استان نصیریان و در نوبت های 18 و 20 روی صحنه می رود. در این نمایش داوود ونداد ، عارفه معماریان و پریسا محمدزاده به ایفای نقش می پردازند. ایمان خان محمدی به عنوان دستیارکارگردان و مینا فرهنگ نیا در بخش ویدیو آرت با این گروه همکاری می کنند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته