تفاوت واکنش به سرنگونی پهپاد جاسوسی میان مقامهای ایران و آمریکا
به گزارش خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، بامداد پنجشنبه 30 خرداد بود که خبری روی خروجی خبرگزاریهای جهان قرار گرفت. پیامی که چهارستون کاخ سفید را لرزاند. ضربه چنان سنگین بود که رئیسجمهور جنگطلب و ستیزگر این کشور را به پرتوپلاگویی وادار کرد بهطوریکه در نخستین واکنش توئیتری خود بدون هیچ توضیح بیشتری نوشت که «ایران اشتباه بسیار بزرگی انجام داد!»؛ اما عمق فاجعه و پیامدهای آن رفتهرفته برای سیاستمداران و نظامیان تروریست آمریکایی هویدا شد و آنان را وادار کرد در بیان مواضع خود جانب احتیاط را رعایت کنند بهطوریکه اعضای کنگره آمریکا پنجشنبه از سیاستهای دونالد ترامپ در دامن زدن به تنشها با جمهوری اسلامی ایران ابراز نگرانی کردند.
اضطرار رفتار حماقتبار ترامپ و واکنش سپاه پاسداران به آن چنان شیرازه دولت آمریکا را برهم ریخت که در آمریکا ساعاتی بعدتر مقامهای دولتی آمریکا با سناتورها و اعضای مجلس نمایندگان تشکیل جلسه دادند و درباره واکنشهای بعدی رایزنی کردند.
جیم ریش رئیس جمهوریخواه کمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریکا بعد از پایان این جلسه بیان کرد که رئیسجمهور نمیخواهد وارد جنگ با ایران شود. کنگره و مردم آمریکا هم این را نمیخواهند.
واکنشها به سرنگونی پهپاد متجاوز آمریکایی اما در خاک جمهوری اسلامی ایران و در میان مردم و مسئولان بهگونهای دیگر بود؛ اینجا همه از ضرب شست نیروهای هوشیار نظامی راضی بودند و بیان میکردند که سزای نادیده گرفتن هشدارهای شیران ایرانزمین غیر از این نمیتوانست باشد.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی هم مانند آحاد مردم و مسئولان به انحاء گوناگون در این باره اظهار نظر کردند. حشمتالله فلاحتپیشه در واکنش به سرنگونی پهپاد جاسوسی آمریکا در خاک جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد: دولت باید به فوریت از آمریکا در سازمان ملل به صورت رسمی شکایت کند. تجاوز پهپاد آمریکایی به خاک ایران نقض منشور ملل متحد و حاکمیت ملی کشورمان است. این اقدام خصمانه به حساب میآید که در قالب مقررات فصل هفت منشور ملل مبنی بر پایبندی به امنیت ملی کشورها محکوم است.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با اشاره به حساسیت منطقه خلیج فارس تأکید میکند: این اقدام مکمل اقدامات قبلی آمریکا در اعزام ناو به منطقه و تحرکات جنگی در منطقه خلیج فارس و دریای عمان است و جمهوری اسلامی ایران نشان داد که در دفاع از خاک کشورش با هیچ کشوری تعارف ندارد و از نظر فنی و تجهیزاتی آمادگی لازم را دارد.
علی مطهری هم در واکنش به این عمل متجاوزانه در پیامی در فضای مجازی مینویسد: ایران در سرنگون کردن پهپاد آمریکایی قانونی و هوشمندانه عمل کرد.
احمد امیرآبادیفراهانی در پیامی که در فضای مجازی منتشر کرد با اشاره به سرنگونی پهپاد متجاوز آمریکایی نوشت: غیرت و دانش ایرانی یعنی این که اراده کنی پیشرفتهترین پهپاد آمریکایی را روی زمین بنشانی یا در آسمان بزنی، این یعنی انتخاب اراده یک ملت مستقل و آزاده.
مصطفی کواکبیان نماینده مردم تهران هم به این اقدام جنگطلبانه ترامپ واکنش نشان داد و نوشت: امیدوارم با ساقط شدن پهپاد جاسوسی گلوبال هاوک هیئت حاکم آمریکا مجدداً فریب جنگطلبان را نخورند و کاملاً فهمیده باشند که نیروهای مسلح ایران با اقتدار و آمادگی کامل هرگونه تجاوز جدید به مرزهای هوایی، دریایی و یا پایگاههای ایران را با پاسخ پشیمانکنندهتر خواهند داد.
محمود صادقی دیگر نماینده مردم تهران هم اعلام کرد مختصات پرواز پهپاد آمریکایی گلوبال هاوک دقیقاً نشان میدهد که در مسیر بازگشت دست از پا خطا کرده و وارد حریم سرزمینی ایران شده و بلافاصله سیستم دفاع سوم خرداد مزدش را کف دستش گذاشته .
آقای ترامپ! اشتباه از طرف شما بود مراقب باش دیگر تکرار نشود.
ناگفته نماند این نخستین باری نیست که آمریکاییها شانس خود را برای ورود متجاوزانه به خاک ایران آزموده و عواقبش را هم دریافت کردند. حدود 6 سال گذشته نیز یک فروند هواپیمایی جاسوسی بدون سرنشین فوق پیشرفته آمریکایی به نام RQ-170 از مرزهای شرقی وارد خاک مقدس جمهوری اسلامی ایران شد که به کنترل نیروهای جنگ الکترونیک سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درآمد و سالم بر زمین نشست.
مقامهای آمریکایی در آن زمان هم ابتدا موضوع را تکذیب کردند، اما انتشار تصاویر این هواپیمای جاسوسی از سوی ایران راه انکار را بر آنان بست و مجبورشان کرد تا واقعیت را بگویند.
اقدام 30 خرداد نظامیان تروریست آمریکا بار دیگر نشان داد دولتمردان آمریکایی بسیار کندذهن و فراموشکار هستند؛ چرا که هیچ انسان عاقلی آزموده را بار دیگر آزمایش نمیکند.
انتهای پیام/4034/پ
انتهای پیام/