530 واحد صنعتی جدید به چرخه تولید کشور اضافه شد
به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از ایرنا، علی یزدانی در سخنرانی پیش از خطبههای نماز عبادی- سیاسی جمعه این هفته تهران،با بیان این مطلب ابراز امیدواری کرد که تا پایان امسال 12 هزار بنگاه راکد و کمتر از ظرفیت تولید و همچنین طرحهای با پیشرفت فیزیکی 60 درصد به بهرهبرداری برسند.
یزدانی با اشاره به فرارسیدن 21 مرداد روز حمایت از صنایع کوچک افزود:نامگذاری یک روز از تقویم سالیانه کشور نشانه عزم جدی ارکان نظام، تشکلهای مردمی و آحاد جامعه به گسترش فعالیتهای صنعتی، معدنی و تجاری در کشور است.
به گفته این مقام مسئول،مقام معظم رهبری در پیام نوروزی، مهمترین انتظار خود از مسئولان را اهتمام به تقویت تولید داخلی عنوان کردند که یکی از راهکارهای تقویت آن، حمایت از صنایع کوچک و متوسط است.
وی خاطرنشان کرد:به صنایع و بنگاههای با کمتر از 10 نفر نیروی کار، بنگاه خرد، با کمتر از 50 نفر اشتغال،بنگاه کوچک و بین 50 تا صد نفر اشتغال،بنگاه متوسط اطلاق میشود.
یزدانی تصریح کرد:امروز بیش از 88 هزار واحد صنعتی کشور از وزارت صنعت،معدن و تجارت مجوز فعالیت دارند که بیش از 84 هزار و 500 واحد آن را صنایع کوچک و متوسط تشکیل میدهند و همین آمارها موید اهمیت این دسته از صنایع است.
وی با اشاره به تشکیل ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی برای تحقق منویات مقام معظم رهبری،یادآور شد:به این منظور امسال هفت برنامه در سه محور اساسی برای سازمان صنایع کوچک و شرکت شهرکهای صنعتی تعریف شده است.
به گفته معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت،مشارکت در خروج هفت هزار و 500 واحد راکد و کمتر از ظرفیت از رکود،بهرهبرداری از دو هزار طرح صنعتی با پیشرفت فیزیکی بیش از 60 درصد و ارتقای این شرکتها با نگاه به صادرات، محورهای اساسی تعریف شده است.
وی ادامه داد: به منظور رقابتپذیری شرکتها نیز، تشکیل خوشههای صنعتی، آموزش 100 هزار نفر در حوزههای مهارتی، مدیریتی، کارآفرینی و بازاریابی و تشکیل شرکتهای مدیریت صادرات در دستور کار سازمان قرار گرفته است.
یزدانی همچنین به تصمیمهای اتخاذشده این سازمان برای حمایت از تولید، کارآفرینی و اشتغال اشاره کرد و گفت: عدم اعمال افزایش قیمت در بیش از 500 شهرک و ناحیه صنعتی، اعمال 50 درصد تخفیف برای حمایت از سرمایهگذاران ایثارگر،جوان،کارآفرین و شرکتهای دانشبنیان برای استقرار در این شهرکها، از جمله این حمایتها است.
وی اضافه کرد:در صندوق ضمانت از سرمایهگذاری صنایع کوچک برای خرید مواد اولیه،بدون مراجعه به سیستم بانکی، ضمات نامه خرید به منظور حمایت از این صنایع صادر میشود.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد:در حوزه آموزشی نیز با تشکیل کلینیکهای صنعتی، عارضهیابی واحدهای صنعتی انجام میشود و علاوه بر آن،آموزشهای رایگان به همه دانشآموختگان دانشگاهی ارایه میشود.
وی افزود: با توافق انجام شده با بنیاد شهید و امور ایثارگران، کمیته امداد امام خمینی(ره) و همچنین سازمان بسیج مهندسان صنعت،مقرر شد در 110 شهرک و ناحیه صنعتی، دفاتری برای اشتغال اعضای جامعه هدف این نهادها در اختیار قرار داده شود.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شرکت شهرکهای صنعتی ایران تصریح کرد:در ستاد اقتصاد مقاومتی و در چارچوب تصمیمهای حمایت از تولید، مقرر شد تا اعطای تسهیلات جدید بانکی بدون توجه به چکهای برگشتی افراد در دستور کار قرار گرفته و پذیرش ضمانتنامهها و بیمهنامههای صندوقهای دولتی انجام شود.
وی ادامه داد: پرداخت بدهیهای مالیاتی واحدهای صنعتی به صورت پلکانی و اخذ مالیات سال 94 اصناف بدون اعمال افزایش همانند سال 93 با هماهنگی سازمان امور مالیاتی،دیگر اقدامهای انجامشده برای تسهیل فعالیت بنگاهها و صنایع است.
یزدانی در پایان با تقدیر از اصحاب رسانه در تبلیغ استفاده از کالای ایرانی و ترغیب مردم به استفاده و مصرف آنها و همچنین تشکر از آحاد جامعه از مصرف تولیدات داخلی، ابراز امیدواری کرد که تا پایان امسال 12 هزار بنگاه راکد و کمتر از ظرفیت و همچنین طرحهایی با پیشرفت فیزیکی بیش از 60 درصد در سطح کشور به بهرهبرداری برسند.
انتهای پیام/